Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Осветяват плажовете, ще ловят по-лесно крадците
Автор: Пламена Николова 15:19 / 19.05.2017Коментари (2)4465
© Varna24.bg
Министърът на туризма Николина Ангелкова се срещна днес с всички контролни органи във Варна, които имат касателство към новия сезон, предаде репортер на Varna24.bg.

На срещата в областна администрация присъстваха и вицепремиерът Валери Симеонов, кметът Иван Портних, областният управител Стоян Пасев и шефът на варненската полиция Даниел Пашов.

"Получихме уверение, че са взети необходимите мерки, така че да се обезпечи безпроблемното протичане на сезона, да се осигури сигурността и спокойствието на туристите. За тази цел на територията на област Варна това лято ще бъдат командировани 141 полицая, които да се грижат за сигурността, а за Добрич около 52. 

Има велопатрули на територията на Морската градина и на Златни пясъци, което ще подпомага тези екипи. От страна на Министерство на туризма ние сме се обърнали към концесионерите и наемателите, които да окажат съдействие да бъдат осветени плажовете.

Някои от най-посещаваните още това лято ще бъдат осветени и това ще спомогне за разкриването на престъпления.

От КЗП ще има открити приемни, като и друга година, така че да се реагира на всякакви сигнали от страна на туристите. Ще се извършват планови и извънпланови проверки.

Продължаваме с мобилните групи по Черноморието, свързани с контрола по управлението на плажовете, така че да няма извършване на действия, които да нарушават изискванията на закона.

Ще действа и телефонът, който открихме миналата година по отношение на изпращане на сигнали за плажовете. Табелите ще бъдат актуализирани предвид новите стопани, там където има такива", каза министър Ангелкова.

Тя допълни, че на територията на област Варна има 26 неохраняеми плажа. До края на този месец те ще бъдат намалели с три, тъй като за Сахара 2, Офицерски-запад и Кабакум-централен има проведени процедури, в процес на сключване на договори, така че да бъдат намалени до 23.

"Ще стартираме процедура за отдаване под наем на плаж "Панарама" и Фичоза, за тях имаше проверки миналата година. Министрество на туризма стриктно ще следи така че да няма незаконни обекти на територията на плажовете.

Стартирали сме ударно и дейности по премахването на такива.
Основна цел в работата на ведомството е и регулиране статута на националните курорти, за да има ясни правила за това как ще се изгражда и стопанисва инфраструктурата на курорта, благоустройствените параметри и визията, всичко свързано с поставянето на временни обекти, за да имаме нов облик. Ще има промени в Закона за устройство на територията. До края на годината всички промени ще бъдат факт и ще бъдат представени за обсъждане и от следващия сезон да стартират", допълни министър Ангелкова. 

 

 











Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Ама концесионера да плаща сметката за тока, а не гражданите. Или ги направете със слънчеви батерии.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (413) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (568) 19%
Пълна трагедия (1595) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: