Освобождаване без предизвестие вгорчи празниците на дългогодишни служители от Агенция социално подпомагане-Варна

Автор: Пламена Николова
Коментари (29)
15:58 / 22.12.2021
11809
Петима дългогодишни служители на Агенция социално подпомагане-Варна са били освободени без едномесечно предизвестие, научи Varna24.bg.

След спусната заповед от Главна дирекция "Социално подпомагане" на 22 декември за цялата страна, безработни от 1 януари остават директорът на дирекция "Социално подпомагане" - Варна, директорът на дирекция "Закрила на детето", началник отдел "Хора с увреждания" и двама социални работници. Причината за освобождаването е пенсионна възраст.

"Тенденция е хора в пенсионна възраст да бъдат освобождавани. Аз самата мислех следващата година да се оттегля от заеманата длъжност. Но начинът, по който това беше направено на 22 декември, в навечерието на празниците, беше изключително обиден поради факта, че в заповедта се посочва като срок за напускане 1 януари. Практиката навсякъде е да се даде поне месец предизвестие, в което хората да могат да въведат в работата новите си колеги. Всички колеги са притеснени от факта, че трима специалисти на възлови позиции ще бъдат освободени по едно и също време. Не е ясно кога ще бъде проведен конкурс и доколко подготвени ще дойдат новите хора на тези места.

Работя в дирекцията от 1991 г. Получавали сме толкова отличия и грамоти за добре свършена работа с отлични оценки. Сега ни изхвърлят като непотребни вещи и това е унизително и обидно. Всеки ден имаме тежки случаи за решаване, които изискват познаване на ситуацията. Нужно е опитни хора да въведат тези, които идват на техните места. Сега това няма как да се случи", сподели с болка за медията ни Ана Конукова, директор на дирекция "Закрила на детето" във Варна.

Тя допълни, че работата при тях е емоционално натоварена, тъй като всеки ден се сблъскват с тежки детски съдби. 

Вчера експертите са решавали случай на настаняване на момче, което остава без покрив над главата си. Ден по-рано са имали сходен случай с момиче, избягало от дома, където е настанено. Наскоро пък е търсено приемно семейство за новородено бебе, изоставено от родителите си след раждането. 

Покрай пандемията са зачестили случаите на деца, загубили двамата си родители, които са настанени при близки и роднини, които поемат попечителството над тях. 


Виж коментарите (29)
Още новини от Новини от Варна:
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).