Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Освобождаване без предизвестие вгорчи празниците на дългогодишни служители от Агенция социално подпомагане-Варна
Автор: Пламена Николова 15:58 / 22.12.2021Коментари (29)11730
© Нова тв
Петима дългогодишни служители на Агенция социално подпомагане-Варна са били освободени без едномесечно предизвестие, научи Varna24.bg.

След спусната заповед от Главна дирекция "Социално подпомагане" на 22 декември за цялата страна, безработни от 1 януари остават директорът на дирекция "Социално подпомагане" - Варна, директорът на дирекция "Закрила на детето", началник отдел "Хора с увреждания" и двама социални работници. Причината за освобождаването е пенсионна възраст.

"Тенденция е хора в пенсионна възраст да бъдат освобождавани. Аз самата мислех следващата година да се оттегля от заеманата длъжност. Но начинът, по който това беше направено на 22 декември, в навечерието на празниците, беше изключително обиден поради факта, че в заповедта се посочва като срок за напускане 1 януари. Практиката навсякъде е да се даде поне месец предизвестие, в което хората да могат да въведат в работата новите си колеги. Всички колеги са притеснени от факта, че трима специалисти на възлови позиции ще бъдат освободени по едно и също време. Не е ясно кога ще бъде проведен конкурс и доколко подготвени ще дойдат новите хора на тези места.

Работя в дирекцията от 1991 г. Получавали сме толкова отличия и грамоти за добре свършена работа с отлични оценки. Сега ни изхвърлят като непотребни вещи и това е унизително и обидно. Всеки ден имаме тежки случаи за решаване, които изискват познаване на ситуацията. Нужно е опитни хора да въведат тези, които идват на техните места. Сега това няма как да се случи", сподели с болка за медията ни Ана Конукова, директор на дирекция "Закрила на детето" във Варна.

Тя допълни, че работата при тях е емоционално натоварена, тъй като всеки ден се сблъскват с тежки детски съдби. 

Вчера експертите са решавали случай на настаняване на момче, което остава без покрив над главата си. Ден по-рано са имали сходен случай с момиче, избягало от дома, където е настанено. Наскоро пък е търсено приемно семейство за новородено бебе, изоставено от родителите си след раждането. 

Покрай пандемията са зачестили случаите на деца, загубили двамата си родители, които са настанени при близки и роднини, които поемат попечителството над тях. 









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 17.01.2022 г.
0
 
 
През 1999 г.тогавашния министъл Нейков през март ни направи всички директори на догор за изпитване, макар, че бяхме назначени след конкурс и вече всички го бяхме изкарали изпитателния срок и на 30.04.петък следобяд в 16.00 часа освободи половината, въпреки, че не бяхме в пенсижнна възраст. Бяхме от неудобните - не се съгласих да давам майчинство, семейни и помощи в натура - с консерви от приятелски комбинати. Тъй, че не съм въобще съпричастна с уволненията на пенсижнери. ЗА съм. И не само държавните, а и за общинските служители трябва да стане. Не може инжинер на община да е над 75 години, а младите да са в чужбина по строежите.
Aнонимен
на 25.12.2021 г.
0
 
 
Казвам се Ивайло Герчев и заставам с името си.Който разполага с доказателства за нарушения от служителите на АСП във Варна,може да се свърже с мен.Анна Конукова,Адриана Григорова,Елизабета Тодорова-Смъркова и Димитричка Кънчева или за други техни служители,ще се постарая информацията да достигне до най-високото ниво в държавата. ivgerchev@abv.bg
Aнонимен
на 24.12.2021 г.
0
 
 
Ред е на Елизабет Смъркова-ст.юрисконсул в ДСП Варна.Тогава ще заработи институцията.Но същата е ларж,защото мъжът и е областния управител.
Aнонимен
на 23.12.2021 г.
0
 
 
Щом сами се хвалят, значи всичко е правилно. Трябва да се приеме закон за лустрация на всички гербоиди...
Aнонимен
на 23.12.2021 г.
0
 
 
Да не говорим,за училищната където вземат и пенсия,и заплата и допълнително,,по е*е не им стига ,,работят в другата смяна в частни занимални
Aнонимен
на 23.12.2021 г.
0
 
 
ИМА ОЩЕ ТОР В ОБОРА.ЧИСТОТАТА Е ЗДРАВЕ И ТРЯБВА ДА ПРОДЪЛЖИ ДА СЕ ЧИСТИ.В СГРАДАТА НА ПРОЕКТАНСКА СЪЩО ИМА САНИТАРНА РАБОТА.
Aнонимен
на 23.12.2021 г.
0
 
 
Вие Пенсионерите Искате Хем Пенсия Хем Заплата.Поговорка/ Хем Вълкът Сит Хем Агнето Цяло. То Неможе и Пенсия и Заплата Изберете си Едно.Младите са Без Работа А Вие Финансово сте Осигурени от Държавата с Сигурен Доход.Младите Нямат Сигурност за Работа и Работно Място.
Aнонимен
на 23.12.2021 г.
0
 
 
ВСИЧКИ ПЕНСИОНЕРИ ЗА ПРОСЛУЖЕНО ВРЕМЕ УПЕ/2 КОЙТО РАБОТЯТ В ДЪРЖАВНИ СТРУКТУРИ ВСЯКА ГОДИНА ИМ СЕ УВЕЛИЧАВА ЗАПЛАТАТА ПО 10лв ОТГОРЕ И ОБЩОТО УВЕЛИЧЕНИЕ ДО/10% И ПЕНСИИТЕ ИМ СЕ УВЕЛИЧАВАТ.И СА ДОБРЕ ФИНАНСОВО А МЛАДИТЕ ЧАКАТ САМО НА ЕДНА ЗАПЛАТА.ТОВА НЕ Е СПРАВЕДЛИВО.
Aнонимен
на 23.12.2021 г.
0
 
 
ВСИЧКИ ПЕНСИОНЕРИ КОЙТО РАБОТЯТ В ДЪРЖАВНИ СТРУКТУРИ ТРЯБВА ДА СЕ ОСВОБОДЯТ.ТЕ ИМАТ ОСИГОРЕН ДОХОД ОТ ДЪРЖАВАТА.МЛАДИТЕ ЧАКАТ САМО НА ЕДНА ЗАПЛАТА.ТАКА Е СПРАВЕДЛИВО.
Aнонимен
на 23.12.2021 г.
0
 
 
ДАНО В ВСИЧКИ ДЪРЖАВНИ СТРУКТУРИ СЕ ОСВОБОДЯТ ОТ ПЕНСИОНЕРИТЕ ЗАЩОТО ТЕ СА МНОГО ПОВЕЧЕ ОТ МЛАДИТЕ. ЖЕЛАЕЩИ МЛАДИ ИМА ЗА РАБОТЯТ НО НЕ ИМ СЕ ДАВА ШАНС ЗАЩОТО ВСИЧКО Е ШУРОБАДЖАНАЩИНА В ДЪРЖАВНИТЕ СТРУКТУРИ. ПРИМЕР/ ОБЩИНА ВАРНА ИМА МНОГО ТРУДОСТРОЕНИ КОЙТО ВЗЕМАТ ПЕНСИЯ И ЗАПЛАТА. И СА МНОГО ДОБРЕ ФИНАНСОВО.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Август 2022 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: