От 1 март съдилищата в Североизточна България възобновяват работата с единна информационна система

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
13:39 / 26.02.2021
1454
От 1.март всички съдилища от съдебния район на Апелативен съд – Варна възобновяват работата с Единната информационна система в съдилищата, съобщиха от пресслужбата на Варненския окръжен съд.

Припомняме, че през септември ВСС временно спря образуването и администрирането на дела с нея, с изключение на 17 съдилища, които я бяха внедрили пилотно и на тези, които изразиха изрично желание. В Североизточна България с новия продукт през последните месеци си служеха пилотният Окръжен съд – Варна, съдилищата в район Разград, районните съдилища в Силистренския съдебен район.

През декември Пленумът на ВСС одобри план за поетапно въвеждане на програмата на регионален принцип. Съгласно този график системата започва да се използва от понеделник, 1.март във Варненския и Бургаския съдебни райони, както и в специализираните съдилища.

През преходния период бяха направени съществени оптимизации на функционалностите и бяха отстранени несъответствия в модулите.

Продължава да действа работната група, която отговаря за усъвършенстването на ЕИСС и преодоляване на недостатъците в програмния продукт.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).