Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
От Енерго Про с официално становище относно казуса в комплекс "Св. Елена"
Автор: Пламена Николова 09:54 / 12.05.2021Коментари (6)4058
След официално запитване от Varna24.bg относно казуса в комплекс "Св. Елена" край Варна, от Енерго Про изпратиха официална пазиция, която публикуваме без редакторска намеса:

"Посоченият трафопост не е собственост на ЕРП Север, в компанията не е постъпвало и искане от собственика на трафопоста за неговото откупуване от страна на дружеството. Той е изграден от собственика на хотела на база сключено през 2010 година допълнително споразумение към договор за присъединяване на обект към електроразпределителната мрежа.

На практика електроразпределителното дружество снабдява с електроенергия на ниво средно напрежение изграденото съоръжение, тъй като се касае за присъединяване на туристически обект – хотел, и потребяваната в него електрическа енергия не е за битови нужди. Издадените от компанията фактури за доставена електроенергия до трафопоста се заплащат от собственика на хотела в качеството му на стопански клиент. ЕРП Север не би могла да коментира платежните документи, издавани от собственика на притежателите на обекти/апартаменти в сградата. За този обект не са заявявани индивидуални средства за търговско измерване (електромери) към ЕРП Север. 

Стандартната процедура, както и нужните документи за присъединяване на индивидуални обекти (за физически и юридически лица) към електроразпределителната мрежа на ЕРП Север е подробно описана в сайта на компанията на адрес https://erpsever.bg/bg/prisyedinjavane-kym-mrejata.

Компанията няма информация с какви документи за собственост разполагат живущите в апартаментите в комплекса, нито какъв е статутът им, и към момента не би могла да поеме ангажимент, че може да предложи вариант за присъединяването им към мрежата по начин различен от настоящия.

Потребителите могат да се свържат със специалистите на дружеството на телефон 0700 161 61 или на имейл info@erpsever.bg, за да бъде разгледан казусът индивидуално и да се търси възможно решение".

Както вчера медията ни съобщи, собственици на апартаменти в жилищната част на комплекс "Св. Елена“ в курорта "Св. Св. Константин и Елена“ се обърнаха към Varna24.bg, за да дадат гласност на сериозни проблеми, които според тях ги поставят в положение на "крепостни селяни“.

На 77-годишен швед, който от години пребивава в България, от 4 месеца е спрян тока, защото е отказал да заплаща високата такса за поддръжка, срещу която не получава адекватна услуга. Вчера с подобни аргументи е спряно електрозахранването и на други собственици в комплекса. След като съпругата на руснак, който притежава три студия в комплекса, е информирала собственика, че ще се обърне към институции в Русия и ще даде гласност по случая, в едно от студията тока е бил пуснат. Останалите обитатели до снощи бяха без електрозахранване, по наша информация сред тях и хора с малки деца.

Хората настояват за реално отчитане на използваните от тях битови и комунални услуги и вече са се обърнали към адвокат, за да защитят правото си на нормален живот в комплекса като собственици.




Още по темата: общо новини по темата: 2
14.05.2021 »
11.05.2021 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 14.05.2021 г.
0
 
 
Ей не разбрахте ли че този толуп не е от Добрич а от Омуртаг руснаците ще му видят сметката
0
 
 
Тази дебелата, дърта мутра Цветков, не допуска никой оператор на Интернет и телевизия, освен другите мутри от М-Сат (ТИМ)! Всички опити от други фирми да осигурят Интернет свързаност до тази сграда, остават невъзможни, заради мутрата Цвектов, който лобира за М-Сат и гони всички други фирми.
Aнонимен
на 12.05.2021 г.
+1
 
 
Комплекса е на един селяндур от Добрич, който си мисли, че света е негов но скоро ''Св. Елена'' ще е собственост на банката!
Aнонимен
на 12.05.2021 г.
-1
 
 
Щото е Мутренска История Тим завзе целия комплекс.
Aнонимен
на 12.05.2021 г.
+1
 
 
Камбаните в цяла Варна и в Св.Св.Константин и Елена кънтят...ТИМ-ТИМ-ТИМ...
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Газови доставки
Природни стихии
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: