От "Градски транспорт" Варна обясниха защо се бавят заплатите и ваучерите за храна на служителите им

Автор: Пламена Николова
Коментари (3)
16:34 / 16.09.2022
7353
"Бавят заплатите и ваучерите за храна на работещите във фирма "Градски транспорт" Варна". За това сигнализира читател на Varna24.bg, чийто близък работи в дружеството. 

"Не са изплатени ваучерите за храна за месец август, изработени през юли. Аргумент от страна на дружеството са липсващи средства. Как липсват средства за месец август, когато градът прелива от туристи и автобусите са пълни? "Градски транспорт" е общинско дружество. В общината влизат такси и данъци от туристически услуги. Монтьори, шофьори и други служители не се интересуват защо се бавят заплатите и ваучерите, а търпеливо чакат с наведена глава. Ако беше по време на пандемия, когато хората ограничаваха пътуванията си, разбирам. Мой близък, работещ в дружеството, ходеше пеш на работа, за да спестява пари, когато заплатата закъснее.

Ако в най-активните месеци дружеството няма пари за заплати и други социални придобивки, какво става сега, когато социалните дейности, покриващи картите на ученици и студенти, още повече ще натежат на общинския бюджет? Как един мъж да е глава на семейство без пари? Разходите само по едно дете при старта на учебната година са между 200 и 400 лв. Затова тези ваучери са крайно необходими точно в този момент, те са жизненоважни за оцеляването на едно семейство, което се прехранва от две заплати. Защо ние всички с данъците си плащаме през централния бюджет двойно по-високите заплати на работещите в столичния градски транспорт? Защо Варна не си издейства привилегията да има дотация от държавния бюджет като столицата?". 

Тези и други въпроси зададе в коментар читател на медията ни. 

В тази връзка потърсихме за коментар изпълнителния директор на фирма "Градски транспорт" Варна, инж. Николай Антонов. Той обясни, че последното нещо, което ръководството желае, е да ощетява своите служители, чийто труд високо цени. 

"Забавихме заплатите, тъй като сметките на дружеството бяха запорирани. Вече сме решили този проблем и парите ни са освободени. Очакваме финансиране от Община Варна и в началото на идната седмица нашите служители ще получат своите възнаграждения и социални придобивки под формата на ваучери за храна. Благодарим им за разбирането и подкрепата", коментира Антонов.  


Виж коментарите (3)

Още по темата (520):
22.04.2024 Ще могат ли варненци да купуват билети от контрольорите?
18.04.2024 "Градски транспорт" с информация за варненци
16.04.2024 Зам.-кмет: Биляна Якова е отговорна за милиони левове, изхарчени в ущърб на варненци!
16.04.2024 Местната власт във Варна с важно решение за "Градски транспорт"
16.04.2024 Чиновник във Варна твърди, че се саботира билетната система и се нанасят щети на бюджета на Общината
04.04.2024 Важно за всички варненци, които използват линия 9 от градския транспорт!
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).