От Морска гара Варна отчитат слаб туристически сезон до момента

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:13 / 05.07.2016
1635
Круизният сезон за Морска гара - Варна беше открит на 22 май с кораба "Роял Клипер", който е най-големия пасажерски ветроход в света. Това заяви за "Фокус" - инж. Александър Аврамов, ръководител на Морска гара-Варна. Той добави, че ветроходът е посетил два пъти Морска гара - Варна, като първия път е застанал на кей, което не е практика. 

"Ние се постарахме хората да му се порадват и да го видят малко по-отблизо. "Роял Клипер" беше с около 150 пътници на борда. Второто му посещение беше на пети юни, когато не застана на кей, а само на рейд. Пасажерите бяха извозени с лодки до брега. Те бяха точно 202-ма човека", посочи още инж. Аврамов.

Той каза още, че до този момент Морска гара - Варна е посетена от около 350 човека, което е недостатъчно. Посещенията на кораби също не се много - само две. 

"Очакванията за силен туристически сезон за сега не се оправдават. Има много събития, които отклоняват вниманието от нашия регион - Европейското първенство по футбол и не толкова топлото и дъждовно време, въпреки интереса конкретно към пасажерския туризъм", обобщи Александър Аврамов. Той добави, че Черно море е дестинация, предпочитана от западните туристи, но има фактори, които влияят на този вид туризъм, който е малко по-специфичен.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Брокери: Хора с добри финансови възможности сменят апартамента си...
Община Варна се включва в националната здравна кампания за борба ...
Община Варна кандидатства за 10 млн. лв. за транспорта на града
Секира! 80 лева струва телешката пържола от 200 гр. на Морската г...
Това е Ицо Бозавия, който загина при инцидента с Кирил Петков и ж...
Кирил Петков след катастрофата: Возих се на задната седалка в кол...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).