Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
От НАП-Варна отчетоха успешна лятна кампания, запечатаха над 50 обекта
Автор: Пламена Николова 14:21 / 14.09.2022Коментари (0)761
©
Успешно приключи лятната кампания на НАП за проверки в търговските обекти по Черноморието, която стартира в началото на юли и продължи до края на летния сезон.

В проверките се включиха екипи от звеното за фискален контрол от вътрешността на страната и представители на МВР, Агенция "Митници“, Главна инспекция по труда и други.

Преди старта на кампанията, мобилни екипи от НАП раздадоха брошури с информация за правата и задълженията на търговците в над 470 търговските обекта по Северното Черноморие. Фискалните инспектори патрулираха, за да съберат  надеждна и достоверна информация за дейността на барове и ресторанти във Варненска област.

За периода юли – август са извършени 810 проверки и над 380 наблюдения от Фискалните контрольори, предимно на складови бази за търговия на едро с хранителни стоки, плодове и зеленчуци, ресторанти, разположени в крайморските курорти. Съставени са общо 320 акта за различни нарушения, като на 52 обекта е наложена принудителна административна мярка "запечатване“.

Публичните изпълнители на НАП, съвместно с фискалните контрольори иззеха над 132 000 лева от касите на търговски обекти, които имат просрочени публични задължения, но отказват да ги погасят доброволно. Наложен е запор върху парични средства на 162 длъжници, като двама от търговците са внесли в бюджета значими суми, съответно 15 000 лева и 26000 лева.

До налагането на тази крайна мярка се стига, след като длъжниците разполагат с парични средства и обороти, имат възможност да погасяват просрочените си задължения, но не го правят доброволно. Практиката показва, че след първото посещение на служителите на НАП, повечето търговци предприемат действия за обезпечаване на дълга и изплащането му.

"Съвместните проверки на фискален контрол с публичните изпълнители от дирекция "Събиране“ ще продължат и след приключване на лятната кампания, тъй като резултатите показват, че по този начин се повишава фискалната дисциплина.

С всяка година нарушенията на данъчното законодателство по Северното Черноморие намаляват, което се дължи на партньорския подход от страна на НАП и целогодишния контрол, който осъществяваме. Преди да пристъпим към контролни действия, ние информираме търговците за техните задължения при отчитането на продажбите и издаването на касови бележки, за да се избегне налагането на глоби и запечатване на обекти“, заяви териториалният директор на НАП Варна Властиана Николова.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Реформи в БДЖ
България в еврозоната
Издирват 17-годишно момиче от Дупница
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: