Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
¬ход
close
«ј–≈∆ƒјЌ≈...
Ќачало
¬арна
—портни
–егионални
Ѕългари€
ћеждународни
Ћюбопитно
√алерии
Ћичности
RSS
ќт ќбщина ¬арна: „истим малките улички в центъра и кварталите
јвтор: ≈кип Varna24.bg 15:05 / 12.01.2017 оментари (39)6008
©
¬сички основни булеварди на територи€та на община ¬арна са проходими, продължава почистването в по-малките улици, тротоарите се почистват с роторни снегорини, сочат данните от комисиите за контрол на дейностите по зимно поддържане.

—итуаци€та по райони е следната:

Ќа територи€та на "ѕриморски" продължава работата по преодол€ване на трудностите, породени от зимната обстановка. Ќа терен работ€т 6 багера и 2 лугиращи камиона, като приоритетно се чист€т вътрешни пътни отсечки, с предимство се ползват здравни, социални и учебни заведени€. ќт днес сутринта се почиства ÷ветни€ квартал и кв. "Ћевски", включително и междублоковите пространства; 5, 6 и 18 микрорайони, района на езиковите гимназии,  арин дом , —ќ "ƒобрева чешма". ѕо график със 8 специализирани камиона се извозва сметта от фирмата, ко€то работи на територи€та на района. 65 човека работ€т по освобождаването на тротоарите от залед€вани€та, като т€хната работа се подпомага от 1 роторен снегорин и 2 бордови коли.


Ќа територи€та на район "ќдесос" до об€д са почистени всички спирки и подлези от сн€г. Ќа част от т€х с по-дебела ледена покривка са насипани п€сък и сол. Ќаправени са подходи на спирките към уличните платна за преминаване на гражданите. ¬ момента се почистват тротоари прилежащи към училища. —метоизвозването е редовно. ѕо вътрешно кварталните улици работ€т три машини - трактори с гребла и две мини багерчета тип "бобкат". ƒовършва се премахването на образувалите се коловози и почистването на кръстовищата на главните улици. ¬ 14 м.р. между бул. "¬л. ¬арненчик" и бул. "—ливница" машината, ко€то работи, не е могла да премине поради неправилно спрелите автомобили.

¬ район "¬л. ¬арненчик" са почистени всички основни булеварди, улиците "—т. „илингиров", "√. ћинков", "јс. –азцветников", "6-ти септември". «атруднени€ има в почистването на междублокови пространства, паркинги, пешеходни зони, спиркозаслони и велоалеи. —метоизвозването в района се осъществ€ва нормално, но поради липса на снегопочистваща техника недостъпни са съдовете за битови отпадъци до бл.4 и бл.213 и 214.

¬ район "ћладост" са почистени всички булеварди, главните и първостепенни улици, спирките на масови€ градски транспорт, подстъпите към детските градини, €сли, разливочни пунктове, училища, както и дворове на н€колко детски градини. ѕродължава почистването на подлезите. ѕочистени са паркингите и прилежащите площи на  ј“, III –”ѕ, —”ѕ÷ "ƒ-р ј.∆елезкова", –ƒѕЅ«Ќ - ¬арна, ќѕ "“ј—–”ƒ", около «еленчукова борса, стари€ ’лебозавод и ћедицински комплекс "ћладост". —метоизвозването се извършва по график, но проблем създават паркирали автомобили, които блокират достъпа на камионите. ќчаква се в почистването да се включи и техника за опесъчаване и лугиране на заледени участъци.

«а "јспарухово", почистени са основните булеварди, отворено е движението към √алата, –акитника и Ѕоровец. —пирките са почистени, работи се по почистване на тротоарите. ћостът се обработва с антилед.

—поред прогнозата на Ќационални€т институт по метеорологи€ и хидрологи€, клон ¬арна, в часовете до полунощ ще има временни заоблачавани€, в€търът ще е умерен от запад. —лед полунощ ще се из€сни, в€търът ще отслабне. ”тре сутринта отново ще е студено с минимални температури между от 9 до минус 6 градуса, по „ерноморието от минус 6 до минус 3. ѕрез ден€ ще преобладава слънчево време, като дневните температури ще се повишат и максималните ще са между 1 и 6 градуса.
ќще по темата: общо новини по темата: 419
23.10.2017 »
09.10.2017 »
19.04.2017 »
15.03.2017 »
14.03.2017 »
27.02.2017 »
предишна страница [ 1/70 ] следващата страница


«ареждане! ћол€, изчакайте ...
0
 
 
ѕри нас почистиха и улицата и дори в двора .
Aнонимен
на 13.01.2017 г.
0
 
 
„истели —ќ "ƒобрева чешма", например?!?!  ак избраха точно там да чист€т? ј малките улички и днес по об€д в цели€ град са суууупер почистени - вземи Ћевски или ћладост, или който искаш район.... —рамота, поне да се покри€т и да не ръс€т простотии!
0
 
 
“акова нещо н€ма както обикновено. ќни€ там лапат парите от обществените поръчки....
0
 
 
ћЌќ√ќ “–”ƒЌќ —“»√јЎ ƒќ ƒ≈“— ј √–јƒ»Ќј.....Ќ≈ѕќ„»—“≈Ќќ..
0
 
 
Ќай крадливата община и най безотговорна ,как може да не почист€т около училищата.защо не пуснаха писма до фирмите за почистване за да работ€т през нощта хората.... »ƒ»ќ“» » Ќ≈ јƒЏ–Ќ»÷»
0
 
 
Ћъжат ни 25г., защо и за това да не ни лъжат, всъщност не ни лъжат ние им го позвол€ваме...Ѕраво на т€х и на нас...Ћъжете ни ние нищо против н€маме щом са ви избрали да ни лъжите не виждам проблемрЯШВрЯШВрЯШВ.
0
 
 
Ћъжа,вчера паднах и едва не си счупих врата. ъм уличка,ко€то излиза на Ѕулевард
0
 
 
√азим в преспите, а днес н€каква измислена шофьорка ми се разкрещ€, че съм върв€ла бавно и от мен не можела да мине....
0
 
 
днес съм бутал над 10 коли закъсали по малките улички, както и мен ме бутаха!!! Ќ»ўќ Ќ≈ ≈ Ѕ”“Ќј“ќ ѕќ ћјЋ »“≈ ”Ћ»÷». ѕќ ј∆≈“≈ ƒќ√ќ¬ќ–Џ“ «ј ѕќ„»—“¬јЌ≈ Ќј √–јƒј ƒј —≈ ¬»ƒ» Ќј  ќ√ќ  ќЋ ќ ѕј–» ѕќƒј–»’“≈!!!!!
 оментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! ¬сички коментиращи са се съгласили с ѕравилата за публикуване на коментари.
»«ѕ–ј“» Ќќ¬»Ќј
« ёли 2019 г. »
пон
вто
ср€
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
¬иж още:
јктуални теми
XXI игри на Ѕј——
‘естивалът "¬арнеско л€то"
»кономическа зона "“раки€"
—кандал с израелци в —лънчев бр€г
Ћ€то 2019
назад 1 2 3 4 5 напред
јбонамент
јбонирайте се за mail бюлетина ни !
јбонирайте се за наши€ e-mail и ще получавате на личната си поща информаци€ за случващото се в ¬арна и региона.
e-mail:
јнкета
 ак се справи общината с почистването на снега?
ћного добре
ƒобре, но можеше и по-добре
Ќе се справи
ѕълна трагеди€

–ј«ƒ≈Ћ»:
Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
ѕотребители
√–јƒќ¬≈:
ѕловдив
¬арна
Ѕургас
–усе
Ѕлагоевград
«ј Ќј—:
«а контакти
«а реклама
≈кип
ѕравила
¬арненци във facebook
RSS за новините
‘утбол на живо по телевизи€та
©2008 - 2019 ћеди€ груп 24 ќќƒ. Varna24.bg - ¬сички права запазени. — вс€ко отвар€не на страница от Varna24.bg, се съглас€вате с ќбщите услови€ за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). ¬ъзпроизвеждането на цели или части от текста или изображени€та става след изрично писмено разрешение на ћеди€ груп 24 ќќƒ. ћнени€та изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и ћеди€ груп 24 ќќƒ не носи отговорност за т€х. ѕостав€нето на връзки към материали в Varna24.bg е свободно. —айтът е разработен от ћеди€ груп 24 ќќƒ.
—татистика: