От Общината: Нормализира се обстановката по отношение на отпадъците във Варна и курортите

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
12:40 / 22.07.2016
1373
Нормализира се обстановката по отношение на отпадъците във Варна и курортните комплекси. Това заяви за "Фокус" Тодор Иванов, зам.-кмет на Община Варна. 

Той посочи, че допреди няколко дни е имало много сериозен проблем с отпадъците в районите, в които е влязла новата фирма по сметопочистването - "Одесос", "Аспарухово", курортните комплекси и целия район "Приморски". 

"Нещата в момента в курортните комплекси са повече от нормални. В рамките на два дни, независимо че бе натрупан много отпадък, новата фирма успя да извози цялото количество. Все още на трета линия в комплекс "Златни пясъци" има проблеми, но продължават да работят усилено, включително и с увеличение на камионите през нощта", допълни Тодор Иванов. 

Той отбеляза, че има определени проблеми в градската част на район "Приморски", но по думите му те се дължат преди всичко на това, че старата фирма, която е отговаряла за района, не е извозвала отпадъците около четири - пет дни преди новата фирма да започне работа. "Сега новата фирма наваксва онова, което е пропуснато", каза Тодор Иванов. Той призова гражданите да проявят разбиране и търпение и да сигнализират на обявените в администрацията телефони, за да се реагира адекватно на всички подадени сигнали. "Има проблеми, но се надявам в рамките на седмица, две максимум, нещата в града и курортите наистина да придобият съвсем друг вид по отношение на сметопочистването", заяви Тодор Иванов.

От началото на седмицата в града влязоха новоизбрани фирми по чистота - в кварталите "Приморски", , в "Аспарухово" и с. Звездица. За "Младост" и "Владиславово" има жалби, по които ВАС ще се произнесе през есента. 25 автомобила, шест от които са клас Евро 6, вече са по улиците. Започна и поетапната подмяна на съдовете за отпадъци. В "Одесос" голяма част от тях вече са подменени. Новоизбраните фирми трябваше да започнат работата на терен в рамките на 3 месеца, за да могат да доставят новата техника, съдове и да създадат необходимата организация. Заради системното неизвозване на отпадъци от старите фирми, включително и в "Златни пясъци", този срокът бе съкратен и дейностите стартираха предсрочно.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).