Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
От Очна болница алармират: Сградата е опасна за пациентите, развъдник сме на гризачи и насекоми!
Автор: Пламена Николова 11:49 / 07.03.2019Коментари (0)4528
©
Ръководството на Специализираната болница по очни болести за активно лечение във Варна алармира в писмо съветниците от ПК "Здравеопазване" към Общински съвет Варна, че лечебното заведение е в трагично състояние и е опасно за пациентите, научи Varna24.bg.

"Искаме да ви уведомим относно ситуацията в СБОБАЛ-Варна. Преди повече от година сезирахме Община Варна като принципал, че условията в лечебното заведение в последните години стават все по-трагични. Базата е не само физически и морално остаряла, последният частичен ремонт е правен преди повече от десет години, но е опасна за пациентите. Обстановката предизвиква отвращение заради липсата на възможност за поддържане на нужната персонална и обща хигиена.

Апаратурата за ежедневно ползване е амортизирана, в лошо  техническо състояние, нарушава качеството на работа и отново крие опасност за нашите незрящи пациенти. Последните години са взети множество еднолични управленски и кадрови решения, включително за закупуването на апарати с ограничено приложение, които стоят неизползваеми.

Няма да спестим проблемите с полуразрушените тавани, които водят до течове към подземния етаж, както и санирането с картонени плоскости на порутения покрив, развъдник  на гълъби, гризачи и пълзящи насекоми, но сме сигурни, че сте наясно с тази ситуация. 

Спазвайки добрия тон в продължение на месеци, ние се опитваме да намерим различни решения, както ида инвестираме експертиза и средства от фондове на МУ-Варна, за да подобрим нивото и качеството на работа. Въпреки това лечебното заведение загуби компетентни лекари и специалисти по здравни грижи, които намериха изход в други структури или в чужбина. 

Независимо от тежката ситуация и дълговете на болницата, които щяха да ни  съборят без наша намеса много по-рано срещу символично заплащане, ние отново предлагаме решение за изход при запазване на цялостна грижа за очното здраве на пациентите, при това в една модерна инфраструктура. 

Трябва да подчертаем, че екипът на "Катедрата по очни болести и зрителни науки" включва всички лекари чрез съвместна лечебна и научна работа, която е традиция от години. 

В името на качествената медицинска помощ за региона и страната, МУ-Варна направи предложение за преминаване на лечебното заведение от база за обучение на МУ-Варна в база на МУ-Варна. Подобна стъпка ще доведе до подобряване на качеството на офталмогичната грижа, осигуряване на неотложната и спешна помощ за очното здраве, изграждане на уникален център за трансплантация и поемане на всички случаи, които в момента се лекуват в чужбина срещу много висока цена на услугата", се посочва в писмото на зам.-управителя на болницата проф. Христина Групчева до съветниците. 

То ще бъде разгледано днес по време на заседание на комисията по "Здравеопазване" в 14 часа.  

Писмото е подкрепено от 14 лекари на трудов договор в болницата, както и от 11 специалисти и специализанти от Катедрата по очни болести и зрителни науки към Медицинския университет във Варна.

В материалите до комисията е приложена и Концепция за развитие на Специализирана болница по очни болести за активно лечение.



Още по темата: общо новини по темата: 13
15.03.2022 »
30.08.2019 »
01.08.2019 »
30.07.2019 »
17.04.2019 »
08.04.2019 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: