Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
От PTPI Делфините споделиха за щастието да помагаш, отправиха и призив!
Автор: Пламена Николова 11:03 / 03.02.2021Коментари (0)1171
© Фейсбук
От младежката организация PTPI Делфините споделиха за Varna24.bg за удовлетворението и щастието да помагаш.

Младите хора са част от глобалната организация People to People International. В организацията членуват доброволци на възраст от 14 до 24 г. Публикуваме емоционалният разказ на Цвети Александрова, PR на организацията, без редакторска намеса:

"Ще Ви разкажа историята на нашата Коледна кампания с благотворителна цел в нетрадиционно време. За 14-та поредна година организирахме базар за ръчно изработени коледни картички в големи обекти във Варна. В нашата "Мисия на Доброто" се включиха бензиностанции, големи търговски обекти и Коледният базар на Морска гара. 

Кампанията премина по интересен и чудноват начин. От 1.12 до 23.12 се състоя нашият Онлайн Коледен базар. А от 12.12 до 23.12.2020 се преведе Коледната ни кампания с постове за продажба в горепосочените обекти. Доброволците ни не се предадоха нито за миг през цяла седмица, а всеки ден идваха още по-заредени с Коледната магия на Доброто и с нови сили продаваха картички.

След всеки ден на онлайн обучение, всички бързахме за първата си смяна през деня. И в края на деня вече чакахме следващия, в който да продължим. И така за 12 дни успяхме да съберем 16 600 лв. Когато планирахме тазгодишната кампания, изобщо не подозирахме колко много хора ще се включат. И не говорим да си купят картички, а говорим за хилядите картички, които пристигнаха от близо и далеч.

В началото на ноември месец отново беше обявена карантина и всеки си стоеше вкъщи. Нямаше вече къде да се събираме заедно и нашата малка мечта за успешна кампания с хиляди събрани левова започна да вехне. Тогава на помощ дойде платформата TimeHeroes. Качихме идеята на мисията ни и споделихме, че че се нуждаем от помощ. Нямаше и седмица от обявяването и започнаха да пристигат всеки ден, по няколко колета с невероятни, и всяка една по своему, магични коледни картички. Надеждата ни се завръщаше бавно с всеки ден. И на 12 декември обявихме началото на кампанията. Бяхме изумени още първата вечер. В рамките на 8 часа бяхме събрали вече 1 000лв.

Хората и тяхната доброта върнаха Коледната магия в нас. Запретнахме повече ръкави и така след 12 дни, на целодневно продаване на картички, успяхме да съберем магичната сума от 16 600 лв. Това надскочи желаните 5 000лв. почти четворно. 

Изказваме благодарност към всеки, който се включи като си купи, изпрати или просто дари средства за центъра.

Годината не беше лесна за никого. Точно затова избрахме да помогнем на ЦСРИДУ "Живот под дъгата" към Асоциация "Да съхраним жената". Този център се грижи за деца с аутизъм. Той е причината тези деца да имат едно по-разнообразно ежедневие. Да развиват своите умения и творчески наклонности, да се забавляват, а не да стоят само затворени вкъщи. Този център поема, макар и почасово, грижата за тези деца. А по-важното помага на техните самотни родители да могат да отделят нужното време за работа, за да могат да се осигурят и финансово, за да се грижат за децата си. Горди сме със събраната сума от близо 17 000лв. Те отиват за ремонта и закупуването на обзавеждане за 3 стаи за кинезитерапия, музикотерапия и психомоторика.

Ще бъдем благодарни на всеки, който може да подкрепи този център. Той съществува само от 1 година и има много път, докато постигне целта си - да стане целодневен център за деца с аутизъм. Ние успяхме да съберем малка сума, с която да го подкрепим, но има още много работа, която трябва да се свърши преди децата да могат да прекарват цял ден там", призова Цвети.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (413) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (568) 19%
Пълна трагедия (1595) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: