От "Транстриумф" поискаха увеличаване на билета за автобуса

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (4)
15:35 / 19.02.2013
3475
За опасността от срив в обществения превоз във Варна алармира собственикът на "Транстриумф холдинг" Антраник Шакариян. В открито писмо до медиите и до общинските съветници той пише, че проблемите в бранша ескалират всеки ден и ако няма навременна и адекватна реакция, Варна може да се изправи пред неработещ обществен транспорт още тази пролет, предаде Дарик.

След драстичния скок на горивата, намаляване на пътниците и занижаване на доплащанията за картите на пенсионерите от началото на 2012 г. "Транстриумф Холдинг" принудително спира автобуси, тъй като не може да ги обслужва. Частният превозвач притежава и до скоро поддържаше в експлоатация 150 автобуса по маршрутните си разписания. От началото на февруари в движение са оставени 90 автобуса, тъй като липсват средства за ремонт и поддръжка, се казва в писмото.

От "Транстриумф холдинг" настояват да бъде повишена цената на превоза срещу по-качествена услуга. Освен това искат в бюджета за 2013 година Общинският съвет да гарантира 40% от цената на пенсионерските карти, а не 25%, както е планирано. Необходимо е също общинската транспортна схема най-после да бъде модернизирана, а общината да зададе ефективен модел на публично-частно партньорство в транспортния сектор.

Антраник Шакариян предупреждава, че ако не се пристъпи към комплексно прилагане на тези мерки, "Транстриумф Холдинг" ще бъде принуден еднолично да обяви по-висока цена на билета. Съществува и риск дружеството да не може да обслужва губещите линии и да преустанови изпълнението им. Не е изключено да се стигне до цялостно спиране на обслужването, допълва собственикът на "Транстриумф холдинг".


Виж коментарите (4)

Още по темата (520):
22.04.2024 Ще могат ли варненци да купуват билети от контрольорите?
18.04.2024 "Градски транспорт" с информация за варненци
16.04.2024 Зам.-кмет: Биляна Якова е отговорна за милиони левове, изхарчени в ущърб на варненци!
16.04.2024 Местната власт във Варна с важно решение за "Градски транспорт"
16.04.2024 Чиновник във Варна твърди, че се саботира билетната система и се нанасят щети на бюджета на Общината
04.04.2024 Важно за всички варненци, които използват линия 9 от градския транспорт!
Още новини от Новини от Варна:
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).