Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
От днес съдия Магдалена Давидова е председател на Районен съд – Варна.
Автор: Пламена Николова 13:14 / 20.11.2020Коментари (0)2427
©
От днес съдия Магдалена Давидова е председател на Районен съд – Варна, съобщиха от пресслужбата на Варненския окръжен съд.

На официална церемония съдия Давидова подписа акта си за встъпване в длъжност пред председателя на Варненския окръжен съд (ВОС) съдия Марин Маринов и ръководството на институцията. Присъства и досегашния председател на Районен съд – Варна - Ерна Якова.  

Председателят на Окръжен съд- Варна отправи поздрав към Давидова за "попътен вятър, винаги верен курс и 7 фута под кила“ на новата позиция. Изрази надежда, че ще продължи онова, което е извоювало авторитета на Районен съд – Варна и няма да изневери на себе си – "да работи с младите магистрати за развитието на техния професионализъм“. "Нека в твоя мандат съдебната дейност се пренесе в новата Съдебна палата на Варна“, пожела й Маринов. Досегашният ръководител на Районен съд – Варна - Ерна Якова изрази увереност, че съдия Давидова ще се справи и с това ново предизвикателство: "така както е успяла да го направи като зам. председател на съда и ръководител на Гражданско отделение“.

На 03 ноември 2020г. Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет с пълно единодушие подкрепи кандидатурата на Давидова за председател на съда. Членовете на съвета изтъкнаха отличните й професионални и нравствени качества, управленския ѝ опит, доверието, което е получила от общото събрание на съда и представения управленския модел за развитие на институцията през следващите пет години.  

Досегашният председател на Районен съд – Варна – съдия Ерна Якова, с решение по Протокол 40/17.11.2020 на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет беше преназначена по нейна молба за съдия в Районен съд – Варна. Тя беше ръководител на съда два поредни мандата. 

Магдалена Давидова-Янева има над 10 години юридически стаж в органите на съдебната власт като съдия. В периода 01.10.2010 г. – 02.10.2013 г. тя е била младши съдия в Окръжен съд – Разград, Окръжен съд – Варна и Районен съд – Варна, след което е съдия в Районен съд – Варна, а през 2014 г. е командирована в Районен съд – Провадия. От 20.02.2018 г. и към настоящия момент е заместник на административния ръководител – заместник-председател на Районен съд – Варна и ръководител на "Гражданско отделение“.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Алексей Навални почина
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: