От края на април събираме сметта разделно във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:27 / 06.04.2017
1629
До края на месец април ще приключи разполагането на новите контейнери за разделно сметосъбиране във Варна. Техният брой ще е над 900. Те ще са жълт - за хартия, метал и пластмаса, и зелен за стъклени отпадъци. 

Ето какво сподели представителя на фирмата, осигуряваща контейнерите Илина Казакова: "Вече разполагаме контейнери от втората половина на месец март, има разположени в "Одесос" и "Младост". Ще спазим сроковете по договор и до края на април ще сме разположили в целия град. 

Става въпрос за над 900 контейнера за около 460 точки. Слагаме по два контейнера на точка, използваме двуцветната система, тъй като и в централните части на Варна няма много места, обособени за разполагане на контейнери. Това създава проблеми общо взето. 

Сепарирането е задължително и от жълтите контейнери, където ще се събира хартия, пластмаса и метал, суровината задължително минава през предварително третиране и сепариране, така че това не трябва да обезпокоява и гражданите. 

Зелените контейнери са само за стъкло. При тях предварителното третиране е малко по-сложно, затова задължително се вдигат отделно от другите. Предстоят разяснителни кампании, за да обясним на варненци как става предварителното третиране и как отпадъците се превръщат в суровина."  



Източник: БНТ

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).