От началото на годината Варна отчита около 20% ръст на туристи

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:34 / 15.06.2017
1734
Между 15 и 23 на сто е към момента ръстът на посещенията в туризма в сравнение със същия период на 2016-а година. Експерти прогнозират още по-силен туристически сезон от миналия, който беше рекорден за страната ни, съобщава Черно море.

"Варна е не само готова за летния туристически сезон, а и усилено посреща туристи още от края на март", увери председателят на местната Асоциация на хотелиерите и ресторантьорите Павлин Косев. По думите му до момента най-много са туристите от Гърция, Турция, Румъния, Германия, Полша и Франция. "От скоро имаме и екзотични гости от Индия, Корея, доста хотели в града посрещат японски туристи, което е добре за нас, защото разширяваме по този начин пазара", подчерта експертът.

Причините за това според него са комплексни, но една от основните е, че тези групи туристи обичат да сменят държавите, в които прекарват летните си отпуски. "Това, че имаме в общината дирекция туризъм, а преди години я нямахме, това, че има Министерство на туризма, което преди години също го нямахме, това, че кметът на Варна е от бранша - също, всяко нещо дава своето отражение", обобщи Косев.

С много високи темпове вървят записванията за силните летни месеци. Голяма част от комплексите вече са запълнили базите си за юли и август. Сериозен ръст има и при записванията на българите, които ще почиват по родните ни комплекси. Цените като цяло специалистите определят като достъпни, особено в периферията на сезона. Увеличението на полетите и на дестинациите на летищата във Варна и Бургас също са причина за силното начало на летния сезон. "Това са в повечето случаи индивидуални туристи и гости, някои пътуват по бизнес и отсядат предимно във Варна, а това се отразява много добре на целия отрасъл", увери Павлин Косев.

За сигурността на гостите по комплексите се грижат служители на реда от вътрешността на страната и от Румъния. Освен тях ще има велополицаи и полицаи на коне.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).