От общината обещаха канализация за "Акчелар" и "Св. Никола"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
14:04 / 26.06.2015
1358
Изграждане на нов водопровод и нова канализация е предвидено в ремонта, който в момента се извършва в пропадналия участък на пътя за кв. "Виница". Около 470 м. ще бъде трасето на канализацията и водопровода по протежение на главния път, научи Varna24.bg

Ще бъдат направени и разклонения за улиците в местностите "Акчелар" и "Св. Никола", за да може всяко домакинство да се свърже, обяви Петър Гарбузов, директор на дирекция "Инженерна инфраструктура и благоустрояване" в Община Варна. За изграждането на още около 300 метра канализация - до поделението, ще бъде търсено допълнително финансиране.

Укрепването на района на свлачището по пътя за Виница, което се активизира в началото на годината, върви активно. В момента се работи по изграждане на силова пилотна конструкция, която трябва да обхване 300-метровия участък. Предстои да бъде направена стена от горната част на пътя, да бъдат изградени канализацията и водопроводът, а на края да бъде преасфалтирана пътната настилка, каза Олег Колев, гл. експерт "Свлачища и укрепване на територии" в Община Варна.

Изпълнението е трудно, защото свличанията са сериозни, правим всичко възможно ремонтите да приключат преди септември, готвим актуален график, допълни Гърбузов. Проектите за изпълнение на укрепванията, на стойност над 1 млн. лв., са изпратени до Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет за възстановяване на разходите на Общината.

От общината обявиха намеренията за изграждане на нов водопровод ден преди планиран протест на жителите на "Акчелар" и "Св. Никола" заради липасата на канализация. Живщите в двете местности са подготвили и подписка с няколко стотин подписа.

Виж коментарите (1)

Още по темата (3):
29.06.2015 Нов водопровод и канализация се изграждат при укрепването на пропадналия участък на пътя за "Виница"
29.06.2015 Жители на варненските местности "Св. Никола“ и "Акчелар" протестираха за нова канализация
26.06.2015 Местности "Св. Никола“ и "Акчелар“ на протест - искат канализация
Още новини от Новини от Варна:
Това е Ицо Бозавия, който загина при инцидента с Кирил Петков и ж...
Кирил Петков след катастрофата: Возих се на задната седалка в кол...
ОДМВР-Варна: Неправилна маневра и отнето предимство са причините ...
Пиарът на "Промяната" качи страшна снимка от мелето край Аксаково...
Пренасочват движението в посока Варна заради катастрофата с кола ...
Варненската полиция пътува към мястото на катастрофата с Кирил Пе...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).