От ръководството на ГПЧЕ "Йоан Екзарх" защитиха имиджа си и този на своите ученици

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
08:47 / 19.12.2018
12993
По повод изказаните предположения от ресторанта, че неразположението на 64 ученици от девети клас на  ГПЧЕ "Йоан Екзарх“ може да се дължи не на консумираната храна в заведението, където те са празнували, а на нещо друго, от ръководството на училището изпратиха следното становище до Varna24.bg

"Ръководството на ГПЧЕ "Йоан Екзарх“ и цялата педагогическа колегия изказват категорично възмущението си от публикуваните коментари относно причината за сериозните здравословни неразположения на голяма част от децата, празнували на 15 и 16 декември в бар "TASTY“, гр. Варна.

Обстоятелствата около коледното празненство са ясни и категорични.

Празникът за учениците от деветите класове на училището се е състоял от 18 ч. до 22 ч. в посочените дни.  През цялото време учениците са били с класните си ръководители и са консумирали единствено храна и напитки от заявеното меню, предоставено от заведението. След края на празненството децата са били посрещнати и прибрани от родителите си.

На 15 и 16 декември в бар "TASTY“ са празнували над 160 деца. При 87 от тях са се появили оплаквания от повръщане, разстройство, обща отпадналост с различна степен на проявяване. Едно от децата е хоспитализирано.

Важно в случая е, че симптомите се появяват едно денонощие след вечерята в заведението.

Безкрайно несериозно и безотговорно е да се правят инсинуации, че децата със собственото си поведение или действия са предизвикали случилото се с тях.

Очакваме компетентните органи да се произнесат за причината за масовото неразположение, което засегна здравето на повече от половината ученици от випуска.

Некоректно и обидно е да се хвърля вина без основания и проверени факти върху деца, техните семейства и едно цяло училище.

Гимназия с преподаване на чужди езици "Йоан Екзарх“ е едно от най-добрите училища не само в град Варна, но и на национално ниво. Подобни несъстоятелни коментари накърняват доброто име на училището и абсолютно незаслужено от всичко това страдат децата."

Виж коментарите (0)

Още по темата (8):
19.02.2019 Ето какво констатира проверката на прокуратурата по случая с натровените деца на партито във Варна
03.01.2019 Пълна мистика с натравянето на 104 деца във Варна! РЗИ: Може да е вирус
21.12.2018 БАБХ: Има разминаване в показанията на персонала и децата, сезирана е
полицията
21.12.2018 БАБХ запечата заведението и фирмата за кетъринг, свързани с хранителното отравяне на учениците от Варна
19.12.2018 Учениците от ГПЧЕ "Йоан Екзарх": Обидени сме, не сме наркомани и алкохолици! Готвачът: Станало е недоразумение, извинявам се!
19.12.2018 Броят на децата с хранително натравяне след партито във Варна стигна 97
Още новини от Новини от Варна:
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).