От спешната помощ обявиха Десислава Атанасова за най-добрия здравен министър

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
09:14 / 11.05.2012
1039
Най-после се намери здравен министър в лицето на Десислава Атанасова, който да вдигне заплатите в системата на спешната помощ. Трима нейни предшественици обещаваха, но в крайна сметка нищо не направиха. С последния липсваше дори диалог. Това заяви д-р Десислава Кателиева, председател на Националната асоциация на работещите в спешната медицинска помощ по повод изявлението на министър Атанасова, че заплатите в сектора ще се увеличат с около 18% от 1 юни.

Повишението не е голямо, но то се прави по време на криза и замразени трудови възнаграждения. Освен това то е гаранция, че най-после ни взимат насериозно, отбеляза д-р Кателиева. Тя призна, че и за нея, и за колегите й Десислава Атанасова е най-добрият здравен министър. В момента начинаещ лекар в "Бърза помощ" - Варна, получава 530 лв. месечно, лекар със специалност - 750 лв. Увеличението с 18% означава, че заплатата на спешен медик ще се вдигне средно с около 100 лв. Това е приблизително равностойността на 3 дежурства в центъра. Самият акт на повишението ще мотивира допълнително всички ни, независимо от голямото натоварване и натрупаната умора, каза още д-р Кателиева.

Допълнителен стимул са и изготвените от Министерството на здравеопазването промени в наредбата за специализация на лекарите, които ще осигурят възможност лекарите в ЦСМП да специализират не само спешна медицина, а и всички други специалности по техен избор.

Източник: в. Черно море

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Варна:
Ремонт на тръбата за Варна спира движението в ключов участък на А...
Супер новина за всички малчугани във Варна!
Само на 10 км от Варна, туристка коментира: Това е моят любим пла...
Предложение: Паркингът на "Колхозен пазар" да стане градска гради...
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).