Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
От учебната 2020 / 2021 г.: Две специалности по един учебен план във Варненския свободен университе
Автор: Пламена Николова 14:56 / 07.05.2020Коментари (0)1621
©
Студентите, които започнат обучението си във Варненския свободен университет "Черноризец Храбър" през учебната 2020 / 2021 г., ще учат по напълно обновени учебни планове и програми. Сред новостите е, че всички специалности от професионалните направления "Администрация и управление", "Икономика", "Информатика и компютърни науки" и "Психология" ще позволяват на студентите да избират между широкопрофилна подготовка с придобиване на втора специалност или задълбочаване на специализираната подготовка. При това без увеличение на срока и таксите за обучение.

"Обучението по всички специалности на ВСУ "Черноризец Храбър" е фокусирано изцяло върху студента и неговите специфични образователни потребности" - коментира проф. д.ик.н. Димитър Канев – зам.-ректор на ВСУ "Черноризец Храбър". "Новите ни учебни планове предлагат възможност за придобиване на втора специалност в рамките на обучението; алтернативни образователни пътеки, изграждани чрез голямо разнообразие от курсове, висок процент на избираемост и индивидуално консултиране на студентите; засилена практическа насоченост и обучение в хода на работата в партньорски организации. Учебното съдържание е персонализирано и отчита потребностите и възможностите на всеки студент, като акцентът на учебните програми е върху ключовата компетентност "умения за учене" и изграждане на умения за личностно и професионално развитие в динамична среда и неопределеност. Методите на преподаване и учене съчетават традиционни и дигитални образователни технологии, като по всяка учебна дисциплина ще се осигурява учебна литература и възможности за индивидуално консултиране на студентите в дигитална среда", допълни проф. Канев.

Част от новата академична философия на ВСУ "Черноризец Храбър" е и подобряване на качеството и достъпността на образователните услуги, чрез интегриране в единен образователен модел на аудиторно обучение на студентите с практическо обучение и работа в партньорски организации. Идеята е заложена в проекта "Образование в партньорство", който стартира пилотно за желаещите студенти от бакалавърските специалности в професионалните направления "Строителство на сгради и съоръжения", "Информатика и компютърни науки" и "Психология".

Програмите в проекта се организират и провеждат в съответствие с принципите, методите и методологията на програмите, познати в световната практика като "Cooperative education" (CO-OP) и "School to Work" (STW). Техният опит е доказал, че интегрирането на аудиторно обучение и практика в реална трудова среда повишава ефективността на ученето и задълбочава академичните постижения на младите хора, подпомага финансирането на образованието им, позволява им да натрупат ценен опит с различни работодатели, дейности и позиции и да намерят най-подходящите за тях, повишава увереността им в собствените възможности и им дава самочувствие, помага им да направят по-успешен преход от учебната скамейка към трудовата кариера, повишава пригодността им за заетост и подобрява перспективите им за професионална реализация.

Кандидатстването е 24/7, изцяло в онлайн среда – на www.vfu.bg. Във виртуалните аудитории на университета се провеждат и кандидатстудентските изпити по всички специалности, с изключение на специалност "Право", за която са насрочени две сесии в началото и края на юни т.г.

За студентите, които се обучават в чужди или други български университети, но поради епидемиологичната обстановка няма да могат да пътуват през следващите месеци, е създадена възможност да продължат обучението си във ВСУ "Черноризец Храбър". След отпадане на епидемиологичните ограничения Университетът ще издаде европейско дипломно приложение, което да послужи пред университет – в чужбина или у нас, за признаване на получените кредити и положените изпити.

За учебната 2020 / 2021 г. Варненският свободен университет приема студенти в 9 професионални направления - "Администрация и управление", "Икономика", "Информатика и компютърни науки",  "Психология", "Право", "Национална сигурност", "Архитектура, строителство и геодезия", "Изобразително изкуство" и "Музикално и танцово изкуство". Предлага се обучение в 20 бакалавърски, 47 магистърски и 29 докторски програми. Предстои обявяването и на новата сесия на стипендиантската програма на университета "Аз ще уча и ще успея в България".

Сред частните университети в България, ВСУ "Черноризец Храбър" е с най-високата оценка за институционална акредитация - 9,21 (по десетобалната система) - от Националната агенция за оценяване и акредитация към Министерския съвет на Република България.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Задържаха журналиста Димитър Стоянов
Парламентарни избори 2024
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: