Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
От януари Базитов поема председателството на Регионалния координационен комитет на Североизточния район
Автор: Екип Varna24.bg 12:03 / 05.12.2012Коментари (0)978
Областният управител Коста Базитов участва в редовното заседание на Регионалния координационен комитет (РКК) към Регионалния съвет за развитие (РСР) в Североизточен район (СИР), свикано и ръководено от Димитър Александров - областен управител на Област Шумен и Председател на Регионалния координационен комитет за периода 01.06.2012 г. - 31.12.2012 г.

На заседанието, с право да гласуват и вземат решения, присъстваха 14 членове на Регионалния координационен комитет - областните управители на областите от Североизточен район, представители на Управляващите органи /УО/ на Оперативните програми /ОП/ и на Централното координационно звено, представители на РСР СИР в Комитетите за наблюдение на Националната стратегическа референтна рамка и Оперативните програми.

Представителите на Управляващите органи на Оперативните програми в РКК към РСР СИР запознаха присъстващите с актуална информация относно напредъка и финансовото изпълнение на отделните оперативни програми на територията на Североизточен район за периода септември-ноември 2012 г. Представени бяха също текущите и предстоящи процедури за подбор на проекти по оперативните програми, съфинансирани от фондовете на Европейския съюз.

Представителят на Централното координационно звено в РКК предостави обобщена справка за изпълнението на 7-те Оперативни програми, съфинансирани от ЕФРР, ЕСФ и КФ в СИР от началото на програмния период до края на м. октомври т.г., съгласно която броят на сключените договори е 244, на обща стойност близо 885 млн.лв. Най-много са договорените средства в област Варна - над 430 млн.лв., а най-малко в област Търговище - около 99,5 млн.лв. Размерът на реално изплатените средства по сключените договори е 16% от общо изплатените за страната.

Секретарят на РСР СИР уведоми присъстващите, че във връзка с предстоящото изготвяне на Годишния доклад за наблюдение на изпълнението на АДИ РПР СИР през 2012 г., е необходимо Управляващите органи на Оперативните програми да представят до средата на януари 2013 г. обобщена годишна справка относно изпълнението на програмите на територията на СИР през 2012 година.

Представителят на Централното координационно звено в РКК към РСР СИР и представителите на съвета в тематичните работни групи за изготвяне на Договора за партньорство и оперативните програми за програмния период 2014-2020 г. представиха актуална информация, относно етапа на разработване на Договора за партньорство на Република България и на оперативните програми за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ от ЕФ за програмния период 2014-2020 г.

От 1.01.2013 г. председателството на Регионалния координационен комитет на Североизточния район се поема от областният управител на област Варна.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Газови доставки
Изграждане на Национална детска болница в София
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: