Отбелязват Тодоровден с богата програма във Варна

Автор: Димитър Щерев
Коментари (1)
16:21 / 22.03.2024
2981
Университетска ботаническа градина - Екопарк Варна към СУ "Св. Климент Охридски" продължава двадесетгодишната традиция по честване на Тодоровден с конски впрягове и богата фолклорна програма. За поредна година празникът се организира съвместно с Община Варна.

Откриването на празника ще бъде на 23-ти март от 11:30 часа в Екопарк Варна. Следвайки народните традиции, ще отбележим Тодоровден с конкурс за най-красив конски впряг и традиционната кушия. Подготвили сме кътове за хранене на открито, томбола с награди и още много изненади. За доброто настроение в празничната ни програма ще се включи фолклорен танцов ансамбъл "Варна“.

Гвоздеят на програмата ще бъде вълнуваща демонстрация по прескачане на препятствия, представена от жокеи от клубове по конна езда от конна база "Виница“.

Тодоровден е църковен празник, празнуван в съботния ден от първата седмица на Великия пост. Църквата възпоменава паметта на Св. Теодор Тирон. Отбелязва се с тържествено почитане на коня и надбягвания с коне – кушии. Оттам идва и другото му наименование – Конски Великден.

Екопарк Варна се намира в к.к. Св. св. Константин и Елена. Вход откъм спирка "Ботаническа градина“ на главния път за к.к. Златни пясъци.

Вход: свободен

Паркинг: 6,00 лв.

Вход за участници: черен път откъм кв. Виница

23-ти март (събота) 2024 г. от 11:30 часа.

Виж коментарите (1)

Още по темата (2):
23.03.2024 Тодоровден е
18.03.2024 Тодорова седмица - най-страшната през годината
Още новини от Новини от Варна:
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...
Очевидец: Удареният пешеходец изхвърча и падна в дерето, а върху ...
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Във Варна строителният бранш се срещна с кандидати за депутати на...
Корабът, който блъсна друг плавателен съд край Румъния, пристигна...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).