Отчитат ръст на руските и полските туристи във Варненско

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:19 / 20.09.2010
462
Ръст на руските и полските туристи се отчита този летен сезон във Варна и региона. Това съобщи  Марин Нешков, председател на Варненската туристическа камара. Той уточни, че на тази пазари увеличението на туристопотока е най-съществено, но освен руснаци и поляци се отбелязва значително увеличение на туристите от Израел, които заради проблемите си с Турция са избрали България за почивката си. Нешков коментира, че като цяло ръстът на туристите тази година по северното Черноморие е предимно от чужденци от бившия соцлагер. Германския пазар се очаква също да бъде с положителни изменения.

Председателят на ВТК подчерта, че дори английския пазар отбелязва ръст с около 2%, което е изключителен успех, предвид факта, че допреди няколко години англичаните избягваха курортите по север. "Тук можем да кажем, че сме отбелязали успех, защото английския пазар той беше един от най-силно стагниращите и намаляващите през последните години", каза още Нешков. Той отбеляза, че скандинавския пазар е зле при това от доста година насам. Той уточни, че специално от това направление се наблюдава спад на туристиопотока, а освен това тези пък, които идват не са сред най-добрия контингент.

Като цяло се отбелязва и ръст на българските туристи на родния пазар, за сметка на високия спад на посещенията в други страни. Специалистът заяви, че всъщност това представлява облика на този туристически сезон във Варна и региона - ръст на количествените показатели и увеличение на българите в по значим мащаб.

Източник: Агенция "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Близки кадри на катастрофата, при която шофьор на Мерцедес се заб...
Фирмата, преасфалтирала пътя след катастрофата с НСО и Петков, не...
Няма край! Тежка катастрофа във Варна, автомобил се заби в спирка...
Снимки от катастрофата на пътя Варна-Добрич: Било е страшно!
Обявиха опасност за обилни валежи в осем области за утре
Състоянието на жената от катастрофата с НСО и Кирил Петков се под...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).