Отчитат ръст в сделките и бум на строителство на жилища във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:19 / 06.07.2018
2704
От началото на 2018 година във Варна се отчита ръст в сделките с имоти и увеличение в броя на издадените разрешителни за строеж. 

Това съобщи за "Фокус" Добромир Ганев от Управителния съвет на Национално сдружение "Недвижими имоти“. 

Според експерта за първото тримесечие на годината цифрите за Варна показват доста сериозна динамика в продажбите на имоти и разкриването на нови строителни обекти. С около 11 процента е увеличението в броя на сделките спрямо същия период на миналата година. При новите разрешения за строеж също има сериозен ръст. Те са с около 20 % повече като разгърната застроена площ. По отношение на започнатото ново строителство също има 15 % скок, каза още Ганев. 

По думите му, в момента ноовото строителство е предпочитано от купувачите. Най-желани са проектите, които са стартирали през последните 2-3 години, защото те са с най-доближаващи се характеристики до изискванията на клиентите. Сградите са с много добри функционалности и добър дизайн, с висококачествени материали, а нвеститорите се стремят да бъдат в крак с изискванията на купувачите, каза Добромир Ганев. 

Той посочи, че апартаментите с една или две спални са най-търсените. 

По думите му млади семейства, които купуват жилище за пръв предпочитат по-малките апартаменти, а тези, които вече имат повече от едно дете се насочват към малко по-голям имот, поне с две спални, две бани и две тоалетни. Брокерите на недвижими имоти отчитат търсене в почти всички райони на града. 

"Хората имат различни бюджети, има търсене и в по-отдалечените квартали от централната част, тъй като те са много добре уредени като социална инфраструктура“, обобщи експертът.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).