Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Отказаха за втори път да изменят мярката на мъж, разследван за убийство
Автор: Екип Varna24.bg 12:20 / 18.09.2018Коментари (0)1398
©
За втори път в рамките на близо 3 месеца Варненския апелативен съд отказа да измени в по-лека мярката за неотклонение на Пламен М., привлечен като обвиняем по досъдебно производство на ОД на МВР - Добрич затова, че на 21 срещу 22 юни т.г., при условията на опасен рецидив, умишлено е убил 69-годишен мъж от Добрич.

Пресслужбата на съда припомня, че Пламен М. е в ареста от края на м.юни тази година. Според разследващите той е бил в дома на загиналия и между двамата възникнал конфликт. Обвиняемият нанесъл няколко удари на възрастния мъж, в резултат на които той починал. Тялото му било открито на 22 юни сутринта в жилището му в Добрич.

В началото на този месец Окръжен съд – Добрич е оставил без уважение молбата на обвиняемия за по-лека мярка за процесуална принуда, а днес въззивната апелативна инстанция потвърди това определение като правилно и законосъобразно.

Съдебният състав посочи, че умишленото убийство, извършено при условията на опасен рецидив е тежко престъпление по смисъла на закона. Събраните в хода на разследването доказателства – свидетелски показания, огледи, експертна справка и др. потвърждават и на този етап обоснованото подозрение, че Пламен е съпричастен към престъпното деяние. За това престъпление се предвижда наказание лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

И за този съд продължава да е валидна опасността обвиняемият да извърши престъпление. В биографията си мъжът има вече 3 присъди, две от които са търпени ефективно. Реална остава и опасността, ако е с по лека мярка за неотклонение Пламен да се укрие от наказателно преследване. Той не живеел на постоянния си адрес и често сменял населените места, в които живее и работи.

Представената медицинска документация и диагнозата в нея не дават основание и на този съд да промени мярката за неотклонение на обвиняемия. Назначена е и нова Съдебно медицинска експертиза.

Определението на Варненския апелативен съд, с което се потвърждава постоянния арест на Пламен М., обвиняем по досъдебно производство на ОД на МВР - Добрич затова, че при условията на опасен рецидив, умишлено убил 69-годишен мъж  е окончателно.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Реформи в БДЖ
България в еврозоната
Издирват 17-годишно момиче от Дупница
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: