Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Откриха академичната година в МУ-Варна
Автор: Екип Varna24.bg 09:13 / 17.09.2013Коментари (0)1647
Бивши и настоящи студенти от
МУ "Проф.д-р Параскев Стоянов":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Вчера в МУ - Варна с тържествена церемония бе открита Новата академична година. Над 3500 студента от 34 държави ще прекрачат прага на висшето медицинско заведение за учебната 2013-2014.

След тържествен водосвет, Ректорът на Медицински университет - Варна проф. д-р Красимир Иванов д.м.н. изнесе своята приветствена реч, в която цифрите и фактите потвърдиха, че МУ - Варна е един от най-динамично развиващите се университети в страната. За изминалата година учебното заведение е спечелило 34 проекта на обща стойност над 6 млн. лв. в областта на развитието на човешките ресурси, инфраструктурата, новите форми на обучение и научно-изследователската дейност. За този период в областта на кариерното развитие са се хабилитирали 12 професора, 18 доцента и 5-ма главни асистенти, а преподаватели от МУ-Варна са издали и публикували над 630 научни труда.

Проф. Иванов подчерта още, че Медицински университет - Варна си партнира с 51 университета от 3 континента, а негови възпитаници живеят и работят в над 40 държави по света. Ректорът на университета спомена и за мащабните инвестиции, които направи висшето учебно заведение през изминалата година, свързани с обновяване на студентските общежития и спортните бази, модернизиране на учебните зали и болници и въвеждане на най-съвременните и интерактивни методи на преподаване. В края на речта си проф. Иванов увери студентите, че са избрали най-доброто място за своето образование.

Първокурсниците от специалностите "медицина", "дентална медицина", "фармация" и "здравен мениджмънт" с най-висок успех от кандидат-студентската кампания приветстваха своите колеги и положиха традиционната за откриването на академичната година в МУ-Варна "клетва на първокурсника". С ритуала по обличане на бяла престилка, те бяха символно приобщени от свои колеги 6-ти курс към съсловието на медицинските и здравни работници.

Сред официалните гости на събитието бяха Министърът на образованието и науката проф. д-р Анелия Клисарова д.м.н.,Ректорите на МУ-Варна проф. д-р Димитър Камбуров д.м.н. и проф. д-р Темелко Темелков д.м.н., Областният управител Иван Великов,Заместник-кметът на град Варна д-р Лидия Маринова, Изпълнителният директор на УМБАЛ "Св. Марина" - Варна проф. д-р Жанета Георгиева д.м., народни представители от 3-ти Варненски многомандатен район, председатели на регионални съсловни организации, директори и управители на лечебни заведения и др. Приветствия до Ректора, преподавателите и студентите отправиха: Министър д-р Таня Андреева, г-н Сергей Станишев, Председателят на Българския фармацевтичен съюз - проф. Илко Гетов, Ректорът на Университета по архитектура, строителство и геодезия и Председателят на националното представителство на студентските съвети в България.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Изграждане на Национална детска болница в София
Катастрофи в България
Прокуратура и МВР влязоха в офисите на Васил Божков
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: