Откриха център, предоставящ безплатни услуги за младежи във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:59 / 13.02.2017
2740
Национално Сдружение "Младежки Глас" спечели едногодишен проект "Младежки информационно-консултантски център -Заедно за младите в гр. Бургас". МИКЦ ще развива над 20 000 младежи от Област Варна.

Началото на проекта постави първото от поредица събития безплатен форум на тема "Общуването в семейството. Роля - родител".

Пред препълнената зала с млади хора екипа на проекта поканиха за лектори четирима психолога в сферата на семейното консултиране, тревожните състояния и депресиите: Диляна Колева - психолог-консултант, Даниела Василева - психолог-консултант, Наталия Кърджалийска - психолог-консултант, Красимира Граматикова-психолог - консултант.

Специално за събитието пристигнаха във Варна от националното ръководство зам.председателя на сдружението Красимира Боева и координатора за клона от управителния съвет на националното сдружение Галя Василева.

Младите хора от цялата област ще имат възможността да получат знания по актуални теми безплатно. Центърът работи изцяло в подкрепа на младежите и ще насочи капацитета си към развиването на умения чрез консултации, обучения и информационни услуги.

"С предстоящото реализиране на този проект през 2017г., с екипа на управление на проекта и специалистите, които ще бъдат включени в изпълнението на дейностите, заедно ще утвърждаваме МИКЦ - Заедно за младите - Варна като активен информационен - консултантски център за младите хора в град Варна и областта. Проектът е предназначен за млади хора на възраст между 15 и 29 години - ученици и студенти" каза Станислав Мъжгълов, ръководител проект МИКЦ - Заедно за младите Варна.

Проектът се изпълнява по Национална програма за младежта (2016-2020), Подпрограма 1: Развитие на мрежата от Младежки информационно - консултантски центрове (МИКЦ) и се финансира от Министерството на младежта и спорта. Изпълнението на проекта ще осъществяваме в партньорство с Община Варна.

По време на изпълнение на проекта ще се осъществят 10 обучения, 37 консултации индивидуални или групови, както и информационни срещи. Участниците ще работят в екип и ще повишават познанията си в една типично неформална обстановка с игри, казуси, дискусии, лекции, беседи различна обстановка, с използването на мултимедийни презентации. Предвидени са двудневни и еднодневни обучения, обучения на терен - в училища и университети.

Актуална информация за всичко предстоящо следете в официалната интернет страница на сдружението и на центъра, на страниците в социалните мрежи и медийните канали.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Защо бул. "Княз Борис I" във Варна е княз и кой е втория?
Варна ще улесни миряните за Великденската нощ
Варна отново на челна позиция по брой разрешителни за строеж на н...
Уникална къща във Варна, построена през 1894 г., е сред най-отлич...
Проект за 14 милиона лева напредва във Варна. Скоро би трябвало д...
Отчетоха проекта за ремонт на филиала на театъра във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).