Откриха четириноги затворници край Варна

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
15:17 / 20.11.2019
2217
За лошо отношение към кучета и котки, държани в клетки край Варна, научи Varna24.bg.

Информация и видео бе разпространена от природозащитниците от Lucky Hunt, които съобщават следното:

"Приятели , съвсем случайно попаднахме на едно семейство-белгиец и българка, живеещи в едно село в близост до Варна.След катастрофа на дамата в Община Суворово, от полицията там ни се обадиха да приберем 3-те животни в колата. След като проучихме ,разбрахме, че тази жена с години събира животни гледа над 20 малки кученца и толкова котки в клетки, некастрирани! Дамата е позната на организациите във Варна, с това, че захвърля животни в окаяно състояние пред ветеринарни кабинети и зоомагазини.

Бързо намерихме дома и и я посетихме. Не можем да кажем, че всички кучета бяха в окаяно състояние  но не можахме да приемем и факта, че тази жена събира животни, трупа ги в един двор и няма възможност да се грижи за тях не само физически, но и финансово.

В момента, в който спряхме колите на фондацията пред дома, ни заобиколиха хора от селото, които търсеха животните си. На въпроси от наша страна - кучето има ли паспорт, има ли чип, регистрирано ли е ?...знаете какъв беше отговора...Кметът на селото също не ни подмина, разбира се нямаше как да не потърсим и неговото становище по въпроса. Не веднъж е посещавал дома, но какво можел да направи?!?

Скъпи, новоизбрани кметове, ако вие не може да направите нищо, това означава, че положението е много зле!!! Съветваме Ви да започнете да изпълнявате задълженията си като кметове - вие сте отговорни за бездомните животни, вие сте хората, които трябва да инициират масови проверки по домовете на гражданите за масова регистрация на домашните любимци и плащане на данък за тях. Всичко това не си го измисляме ние, има го в закона и вие сте длъжни да го контролирате!!!

Няма град, който да няма проблем с бездомните животни и няма и град , в който всяко едно домашно животно да е регистрирано и да се плаща данък за него! До кога така? Не забравяйте, бездомните животни не падат от небето, те се раждат в дома на някой “добър"стопанин!!!

Относно животинките, 20 кучета бяха поети от нас, а котките бяха поети от друга организация. Нека видим ОДБХ ще свърши ли задълженията си..."

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ремонт на тръбата за Варна спира движението в ключов участък на А...
Супер новина за всички малчугани във Варна!
Само на 10 км от Варна, туристка коментира: Това е моят любим пла...
Предложение: Паркингът на "Колхозен пазар" да стане градска гради...
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).