Откриха изложба с морски и космически картини в Морския планетариум

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
16:10 / 04.09.2019
2232
За първи път Планетариумът на Морското училище отваря врати за културно събитие – изложба живопис на морски и космически картини. Варненската художничка Станислава Стойкова-Стъни представя 29 картини на тема "Море и Космос“.

Станислава Стойкова е представяла свои платна в около двадесет изложби в цялата страна. Първата и самостоятелна изложба е през 2014 година във Варна. Картините на Станислава  Стойкова са изключително реалистични и силно – въздействащи, в тях преобладава усещането за живо море - понякога сърдито и бурно, или спокойно и нежно.

Изложбата впечатлява с  невероятна динамика на вълните и нежност на  изгревите и залезите. Космическите картини са едно много успешно съчетаване на красиви небесни тела и обекти с извънземни океани на далечни планети. Представените картини докосват сърцата на всички, които обичат морето и небето! 

Изложбата е подредена на фона на огромния космически стенопис около Звездната зала на Планетариума и се вписва много деликатно в идеята на стенописа за силата на природата и мощта на човешкия дух.

Изложбата ще гостува на Морския планетариум до 9 октомври и може да бъде разгледана всеки работен ден от 14 до 17 часа.

"Обичам маслото и неговата наситеност и тежест върху платното. Морето е магия – синя и безкрайна. Един цял живот. Обичам да изразявам този живот в платната си. Неговите бури и препятствия, неговите тишини и радости. Картините ми отразяват чувства и емоции, понякога отразени на един дъх  върху платното. Любовта към морето и емоцията, която то предизвиква у мен със срещата ми с него ме зарежда творчески. Всеки живее в отделна действителност. Това е моята реалност и моят свят“, споделя Станислава Стойкова - Стъни.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Абсурди заради зелената зона във Варна: Ще може ли мъж да ползва ...
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).