Откриха изложбата "Златният век на Дордрехт“ във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:11 / 11.11.2016
1362
Гостуващата изложба "Златният век на Дордрех" беше открита в Регионалния исторически музей във Варна. За събитието в морската столица пристигнаха кметът на холандския град Арно Брок, директорът на дордрехтския музей Петер Скун, както и кураторът на експозицията Мириам ван Оверен.

"Това събитие е част от серията прояви, с които нашите два града отбелязват 15 години от своето побратимяване. След успешната изложба на православните икони от колекцията на варненския музей, организирана в Дордрехт, и след откриването на изложбата "Най-старото злато в света", която беше подредена в нашия град само преди две седмици, спокойно мога да кажа, отношенията ни се развиват повече от добре", каза по време на церемонията кметът Брок. Той припомни, че освен културния обмен, двата града си сътрудничат изключително добре и в областта на бизнеса. "Вече организираме два бизнес форума - един тук във Варна, и един в Дордрехт, които оценяваме като повече от успешни", допълни той.


"Радвам се, че благодарение на съвместните усилия на двете общини, успяхме да постигнем резултати. По време на миналогодишния форум в сферата на морското дело и морския бизнес във Варна беше подписан договор за производство на поредния кораб, поръчан в България от холандска компания, а само преди две седмици над 50 компании от морския сектор на двата града си дадоха среща в Дордрехт", каза Пейчо Пейчев.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).