Откриха конопена плантация край варненско село

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
17:15 / 26.08.2020
2128
В хода на специализирана полицейска операция по противодействие на конвенционалната  престъпност, проведена на територията на район Аспарухово и общините Аврен, Белослав, Бяла и Долни чифлик на 25 и 26.08.2020 г. под наблюдението на прокуратурата, служителите от ОД на МВР Варна провериха 454 лица и 238 МПС.

         

На 26.08.2020 г. в землището на с. Добри дол, общ. Аврен са открити насаждения с растения от рода на конопа. При извършения оглед са иззети общо 119 растения в различен стадий на растеж. Растенията са били засети в прави редици и на еднакво разстояние едно от друго. Иззети са също и съоръжения за отглеждането им. По случая е образувано досъдебно производство, процесуално – следствените и оперативно – издирвателните действия продължават и в момента.

На 25.08. в с. Синдел при полицейска проверка на л.а. "Опел Астра“ е установено, че водачът му не притежава СУ МПС и управлява в срока на наложено му за същото деяние административно наказание. Лицето е задържано до 24 ч., образувано е бързо полицейско производство.

На 25.08. 2020 г. в с. Старо Оряхово е установен водач, който управлява АТВ без рег. табела. Установено е, че МПС не е регистрирано по надлежния ред. Лицето е задържано до 24 ч., образувано е бързо полицейско производство.

В хода на полицейската операция са съставени 4 акта и 22 бр. фиша по ЗДвП, в т.ч. и АУАН на водач управлявал МПС на крайбрежната алея в кв. Аспарухово след употреба на алкохол 0,98 промила, 2 акта по Кодекса за застраховането и един констативен протокол за нарушение по Закона за горите.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Хубавото време се разваля, дъжд и гръмотевични бури очаква Варна
Кметът Коцев поздрави всички именици и български военни
Трафикът по пътя София - Варна е изключително натоварен
Коалиция ГЕРБ - СДС регистрира листата си с кандидати за народни ...
Добра новина от Варна: Строят се нови кораби
Голям проект във Варна продължава да предизвиква масово недоволст...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).