Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Откриха новата учебна година във ВСУ
Автор: Екип Varna24.bg 16:31 / 01.10.2012Коментари (0)2251
Бивши и настоящи студенти от
ВСУ "Черноризец Храбър":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
С водосвет и уникално танцово шоу беше открита новата учебна година във Варненския свободен университет "Черноризец Храбър". По време на церемонията ректорът на университета проф. д.ик.н. Анна Недялкова връчи годишните стипендии на отличниците от випуск 2012 година, лауреати на националната стипендиантски програма "Аз ще уча и ще успея в България" и награди студентите и представителните спортни отбори на ВСУ, спечелили регионални, национални и международни награди.

Г-жа Лилия Христова - народен представител от Варна поздрави присъстващите с началото на учебната година и пожела много нови успехи на най-добрия частен университет в България.

Поздравителни адреси са получени от Министъра на образованието проф. Сергей Игнатов, Негово Превъзходителство Темиртай Избастин - управляващ посолството на република Казахстан у нас, Председателят на комисията по култура, гражданско общество и медии в Парламента - Даниела Петрова, проф. Хайнрих Нихавес - управител на Европейската академия за банки, икономика и управление, Дюрен и Доктор хонорис кауза на Варненския свободен университет, Областния управител Данчо Симеонов, председателя на Общинския съвет във Варна - Николай Апостолов, ректора на УНСС проф. Стати Статев, кметът на район "Приморски" - Петя Проданова и Елена Косева - изпълнителен директор на "Св. Св. Константин и Елена холдинг" АД.

От името на първокурсниците приветствие поднесе стипендиантката от Стара Загора Надежда Желязкова. Своята благодарност към академичното ръководство и поздравление към колегите си изрази и студентката в специалност "Мениджмънт на туризма" Ива Пенева, провела тримесечна Еразъм практика в "Пост хотел", Дюрен, Германия.

Председателят на настоятелството на ВСУ Яни Янев обяви новото предизвикателство към студентите - Конкурс за студентски бизнес проекти, чийто автори ще получат стипендия за надграждане и реализация на своите бизнес идеи.

След като официалното начало на учебната година бе сложено, академичното ръководство на университета се срещна с официалните гости, сред които бяха заместник-областният управител Николай Няголов, председателят на Окръжния съд Ванухи Аракелян, Виолета Бояджиева - председател на Варненския апелативен съд, кметът на район "Младост" Христо Христов, инж. Стоян Денев - председател на Агенцията за аварийна, пожарна и екологична защита - Варна, Огнян Спасов - председател на Стопанската камара, председателят на Камарата на строителите във Варна Валентин Вълев, партньори и приятели на Варненския свободен университет.

По време на срещата бяха обсъдени възможностите за партньорство между университета, институциите и бизнеса в града. Представени бяха предложения за организиране на студентски стажове и обмяна на кадри. Ректорът на Варненския свободен университет проф. Анна Недялкова изрази задоволството си от представянето на студентите по време на проведените стажове в Германия и сподели опитът на партньорите на университета в Ковънтри, който работи в тясно сътрудничество с бизнеса.

Участниците в срещата се обединиха около тезата, че бизнесът и академичната общност трябва да имат ентусиазма и смелостта да си подадат ръка и да работят заедно.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: