Откриха ново опасно сметище под Аспарухов мост

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:22 / 30.08.2019
1416
За ново сметище под Аспарухов мост, този път с изхвърлени строителни отпадъци, сигнализираха варненци. За изхвърлените камари боклуци на паркингите до Корабостроителния завод във Варна стана ясно седмица, след като граждани алармираха за планини от излезли от употреба стари гуми под моста, съобщава Монитор.

Докато гумите вече се извозват,  строителните отпадъци все още грозят и замърсяват подмостовото пространство. За автори на сметището със строителни отпадъци се визират фирми, които в началото на годината ремонтираха паркинга пред КРЗ и една от административните му сгради, в която вече дават офиси под наем.

От дирекция "Общинска собственост, икономика и стопански дейности“ във Варна заявиха, че знаят за сметището. Според шефа на дирекцията Петко Бойновски "Трябва да минат процедурите по Закона за обществените поръчки. Вече имаме действащ договор за извозване и другата седмица отпадъците ще бъдат преместени на съответното сметище“.

Предстои на установените нарушители, съвместно с компетентните органи - РИОСВ и общината, да се съставят актове по Закона за административните нарушения и наказания. Санкцията за физическите лица е от 200 до 500 лв., а за юридическите от 1 000 до 3 000 лв.

Там, където нарушителите не могат да бъдат открити, премахването на неправомерно струпаните отпадъци, ще бъде за сметка на общинския бюджет. Размерът на средствата за почистването на боклуците под Аспарухов мост все още се уточнява, като прогнозата е за не по-малко от половин милион лева.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ето какво ще бъде времето във Варна днес
Изложба на картини с пъстро настроение и иновативни скулптури оча...
ПП "Български Възход" Варна входира листата си за предстоящите из...
Доброволци от Варна боядисаха яйца за хора в нужда
Внимание! Вижте къде да не минавате във Варна
Жест към варненци! Една цена не се повиши от 1 май


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).