Откриха обновения корпус на ОУ "Черноризец Храбър“ във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:48 / 31.03.2017
5434
Кметът на Варна Иван Портних и директорът на ОУ "Черноризец Храбър" Соня Стоянова откриха днес реновирания корпус на училището. "Продължаваме с усилията си да създаваме условията на най-малките варненци, за да могат те да учат в една приятна среда. Поздравявам ръководството и целият екип на училището, защото е видно, че добре се справят с образованието на най-малките ни съграждани", заяви кметът Иван Портних. На събитието присъстваха още Христо Иванов, зам.-кмет, Лилия Христова, директор на дирекция "Образование и младежки дейности" в Община Варна и Звездин Стоилков, директор на ОП "Инвестиционна политика". Извършените дейности включват конструктивно укрепване на сградата, ремонт и обособяване на помещения за целодневно обучение на 5 и 6- годишните деца, ремонт на библиотеката и учителската стая.

"Инвестициите ни в ОУ "Черноризец Храбър" продължават с изграждането на ново спортно игрище в двора. Това е едно от десетте училища, където ще се реализира този пилотен за цялата страна проект на стойност около 3 млн. лв. Вярвам, че до 2 месеца ремонтите във всичките училищни дворове ще са приключили и ще имат съвременен и отговарящ на всички изисквания вид. Няколко от обектите вече са готови, но не си позволихме да ги откривам предизборно. Целта ни е да подобрим спортно- материалната база на училищата, а извън учебния процес тези игрища да могат да се използват и от гражданите", заяви кметът Иван Портних, който направи цялостен оглед на двора. Той допълни още, че е готов и проекта за ремонт на оградата на училището и ще се извърши цялостна рехабилитация на прилежащата ул. "Студентска". Соня Стоянова съобщи, че през годините са извършвани подобрения, има направена хидроизолация на покрива, а на разположение на ученици и учители е модерно оборудване.

"Вярвам че с общи усилия ще успеем да преобразим образователната инфраструктура в обхвата на целия град. Инвестицията в най-малките варненци е важна, защото това е най-ценния ни капитал. Градът е утвърден образователен център, но трябва да надграждаме постигнатото. Каузата Варна - град на знанието започва от най-малките варненци, минава през целия процес на училищното образование, в тясно партньорство с университетите, кариерно развитие и реализация тук във Варна и в резултат на това по-високи доходи. Няма как да разчитаме за развитието на една работеща икономика в града и региона, ако не инвестираме в образованието. Това сме извели като наш основен приоритет - Варна е и ще бъде иновативен град, който да създава условия всички прекрасни деца да останат и да живеят тук, да развиват и Варна, и България", каза кметът Иван Портних.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина
Варненски блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).