Откриха пластика "Сценка“ в градската градина

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
13:27 / 30.12.2016
1152
Художествена пластика "Сценка", дело на скулптора Альоша Кафеджийски, бе открита днес в градинката между Драматичния театър и филиала. Високата около 3 метра стълба, на която се е покатерило момиче, загледано в сгушена на земята котка, вече провокира интереса на минувачите.

"Приемат се всякакви интерпретации на пластиката - може да е по Булгаков - "Майстора и Маргарита", с невероятния котарак Behemoth, а може да е стълба към безкрая... Аз съм скулпторът, който е приятел на котката", сподели Альоша Кафеджийски. "Културата във Варна е жива и това е много важно за времето, в което живеем. Ценно е, че се намират средства за подпомагане на творчеството и резултати има заради това разбирателство между хората, които ръководят, и творците. Важно е този баланс да продължи", допълни той.

"Стана хубава традиция да завършваме годината с изкуство. Благодаря на всички, с които стъпка по стъпка заедно успяваме да включваме изкуството в градската среда на Варна. Ще продължим още по-активно и догодина, включително с реализацията на проекта за ремонт на филиала на театъра", каза кметът Иван Портних.

Директорът на дирекция "Култура и духовно развитие" Антония Йовчева припомни, че 2016 г. бе богата на културни проекти в града - открити бяха статуята на архитект Дабко Дабков, пластиката Рибаря и златната рибка, както и паметните плочи на Петър Енчев и Георги Велчев. На събитието днес присъстваха председателят на ОбС Тодор Балабанов, зам.-кметът Коста Базитов, представители на дирекция "Култура и духовно развитие", скулптори, художници.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Хубавото време се разваля, дъжд и гръмотевични бури очаква Варна
Кметът Коцев поздрави всички именици и български военни
Трафикът по пътя София - Варна е изключително натоварен
Коалиция ГЕРБ - СДС регистрира листата си с кандидати за народни ...
Добра новина от Варна: Строят се нови кораби
Голям проект във Варна продължава да предизвиква масово недоволст...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).