Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Откриваме туристическия сезон във Варна на 15-ти май
Автор: Екип Varna24.bg 15:57 / 22.04.2016Коментари (0)1861
©
Летният туристически сезон във Варна ще бъде официално открит на 15-ти май, съобщи кметът Иван Портних по време на съвместна среща с министъра на туризма Николина Ангелкова, областния управител Стоян Пасев и представители на туристическия бранш и контролните органи.

"Заедно със старта на "Маратон Варна", ще се даде официално начало и на летния туристически сезон, ще се състои и пилотното промотиране на новоизградения пешеходен ринг", каза по време на срещата Портних. Той допълни, че Община Варна прави необходимото да осигури успешен сезон. Започнахме редица инфраструктурни проекти, които значително ще подобрят градската среда - изцяло беше обновен пътят за курорта "Златни пясъци" - от Т-образното кръстовище до началото на комплекса, за което благодаря на правителството за оказаната подкрепа. Предстои ремонт и на останалата част от трасето, който ще започне след края на летния сезон", коментира кметът. Той отбеляза, че на финален етап е и процедурата за изграждане на пречиствателната станция на Златни пясъци, с което ще се сложи край на дългогодишния проблем с пречистването на отпадните води в курорта. Общинската администрация работи и в посока социализацията на културно-историческото наследство, допълни Портних.

Очакваме над 100 000 румънци да посетят страната по време на Великденските празници. Предприета е необходимата организация съвместно с Агенция "Пътна инфраструктура", за да се избегнат задръстванията на Аспаруховия мост. Подготвят се карти, табели и информационни брошури, които да упътват гостите на града за обходните пътища, заяви министър Ангелкова. Тя каза още, че всички румънски туроператори са информирани за обстоятелството.

Министър Ангелкова заяви, че има ръст на ранните записвания за сезон 2016 в сравнение с предходната година - очакват се с над 30% повече туристи от Русия, над 25% от Германия, 15% - от Чехия, Израел и Унгария, с 40% от Полша. Във Варна се очаква 34% ръст на ирански туристи.

За първи път през тази година на Златни пясъци ще има изнесен пункт за измерване на шума, с 24-часов режим на работа. Той ще функционира по искане на туристическия бранш, каза още министър Ангелкова.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Евроизбори 2024
Бум на коклюш в България
Специализирани полицейски операции в страната
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: