Откриваме туристическия сезон във Варна на 15-ти май

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:57 / 22.04.2016
1863
Летният туристически сезон във Варна ще бъде официално открит на 15-ти май, съобщи кметът Иван Портних по време на съвместна среща с министъра на туризма Николина Ангелкова, областния управител Стоян Пасев и представители на туристическия бранш и контролните органи.

"Заедно със старта на "Маратон Варна", ще се даде официално начало и на летния туристически сезон, ще се състои и пилотното промотиране на новоизградения пешеходен ринг", каза по време на срещата Портних. Той допълни, че Община Варна прави необходимото да осигури успешен сезон. Започнахме редица инфраструктурни проекти, които значително ще подобрят градската среда - изцяло беше обновен пътят за курорта "Златни пясъци" - от Т-образното кръстовище до началото на комплекса, за което благодаря на правителството за оказаната подкрепа. Предстои ремонт и на останалата част от трасето, който ще започне след края на летния сезон", коментира кметът. Той отбеляза, че на финален етап е и процедурата за изграждане на пречиствателната станция на Златни пясъци, с което ще се сложи край на дългогодишния проблем с пречистването на отпадните води в курорта. Общинската администрация работи и в посока социализацията на културно-историческото наследство, допълни Портних.

Очакваме над 100 000 румънци да посетят страната по време на Великденските празници. Предприета е необходимата организация съвместно с Агенция "Пътна инфраструктура", за да се избегнат задръстванията на Аспаруховия мост. Подготвят се карти, табели и информационни брошури, които да упътват гостите на града за обходните пътища, заяви министър Ангелкова. Тя каза още, че всички румънски туроператори са информирани за обстоятелството.

Министър Ангелкова заяви, че има ръст на ранните записвания за сезон 2016 в сравнение с предходната година - очакват се с над 30% повече туристи от Русия, над 25% от Германия, 15% - от Чехия, Израел и Унгария, с 40% от Полша. Във Варна се очаква 34% ръст на ирански туристи.

За първи път през тази година на Златни пясъци ще има изнесен пункт за измерване на шума, с 24-часов режим на работа. Той ще функционира по искане на туристическия бранш, каза още министър Ангелкова.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Благомир Коцев: Община Варна променя наредби с цел съкращаване на...
Варна е предупредена за утре!
Варна вече е с по-малко население от Пловдив
Коцев след срещата с ВиК - Варна и най-големите пътни строители: ...
Новата чешма на "Дом Младост" е почти готова, вижте я
Пожар в апартамент във Варна! Причината наистина е изненадваща


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).