Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Откриват "Божествена комедия" в Градската галерия
Автор: Екип Varna24.bg 16:07 / 14.09.2016Коментари (0)997
©
На 17 септември (събота) от 18:00часа Градска художествена галерия-Варна ще открие новия културен сезон със самостоятелната изложба на художника Алесандро Киарапа. Изложбата е озаглавена "Божествена комедия".

В зали 6 и 7 на Градската галерия младият автор ще представи широкоформатни творби изпълнени в техниката на рисунката.
Изложбата е осъществена с любезното съдействие на ISTITUTO ITALIANO DI CULTURA - SOFIA и Почетното консулство на Италия във Варна.
Изложбата може да бъде разгледана до 6 октомври 2016г.

"Алесандро Киарапа реализира големи творби рисувани с въглен с многообразни и различни техники, често и живописни, като се оставя да бъде изкушен от природни или рециклирани инструменти и материали.

В неговите работи се вижда решително осъзнаване на анатомията като често успява да я деформира по негов вкус, като все пак ги запазва хармонични и последователни в структурна цялост.

Една драматична жизненост си проправя път с решителност сред контрасти и силни светлосенки.

В композициите се преплитат сюрреалистични виждания, разположени в перспективи и изразени и съществени геометрии, места и пространства, в които се движат често напрегнати и нервни тела.

Творбите колкото и нереални и променени да са, разказват за истини "разказани на автора и предадени съгласно неговата подчертана лична експресивност въпреки младата му възраст", коментира скулптора Стефано Фачини.

"Аз съм лаик по отношение на изкуството и изразявам само моите усещания пред произведенията на младия майстор Алесандро Вито Киараппа. Запознах се с Алесандро случайно преди малко повече от една година, познавам отдавна неговия баща.

Видях негова работа у един общ познат и гледах без думи, гледах като нервно местех очи по изображенията.
Алесандро ме погледна, аз също го гледах след това разменихме няколко думи и той много плахо ме покани да видя работите му.

Озовах се сред френетична вихрушка от изображения - драматични и светли, черни и ясни, които ми се сториха като външно изражение на една креативна буря без прецеденти, струваше ми се, че пред мен има море от образи от Божествена комедия и ме придружава Виргилий.

Видях празни, но виждащи очи, стави, които изглеждаха в движение, 3D изображения, прострени на земята върху плоски и огромни листове хартия, видях за втори път тази година други творби и се вкамених, не можех да кажа нищо, а той ме гледаше.

Забелязах една многопластовост в неговото изкуство, което се рее във всички полета, самият той говори като безкраен калейдоскоп от изображения - такива каквито са неговите произведения.

Малко думи и се срещнахме отново във Варна като стари познати, сякаш е мой млад внук. В група с други творци, истинска група, в която всички се запознахме в онзи момент.
Напред Алесандро, толкова си млад, голямо бъдеще чака твоите творби!", коментира Антонио Таркуинио, почетен консул на Италия във Варна.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
Парламентарни избори 2024
Откриха тяло на мъж в запален автомобил в кв. "Драгалевци"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: