Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Откриват Международна кибершкола за малчугани във Варна
Автор: Пламена Николова 09:04 / 16.09.2021Коментари (0)1575
©
Динамиката на съвремието наложи бърза адаптация на подрастващото поколение към работа с компютри. Също така е факт, че днешните малчугани отделят много време за това да се ровят в интернет, използвайки мобилните устройства основно за игри и нови приложения. Но достатъчно ли е това за тяхното развитие и как да трансформираме детския интерес, така, че да е полезен и градивен? 

Скоростта на навлизане на високите технологии в живота нараства с космическа скорост и автоматизира много сфери и само след няколко години много от познатите на хората професии ще изчезнат завинаги.

В отговор на всички родители от Варна и региона, които търсят алтернативни възможности за дигитално образование и напредък на своите деца е новооткритото училище по програмиране KIBER-ONE, което има амбицията, чрез иновативни решения да помогне на подрастващите да развият своето логическо и аналитично мислене, за да станат търсени специалисти на пазара на труда. 

KIBER-ONE е част от международна верига училища, които спечелиха призове и световни награди от ООН и ЮНЕСКО за дигитално образование в областта на цифровите и компютърните технологии. Руската школа KIBER-ONE е официален партньор на игровата платформа ROBLOX и работи в тясно сътрудничество с IT училището на SAMSUNG. 

Проектът KIBER-ONE има своите корени в Силиконовата долина на САЩ, известна по целия свят като център на иновативни компании, свързани с развитието на компютърните технологии. 

Повечето програми за обучение във варненското училище KIBER-ONE са написани от разработчиците на Силиконовата долина и са адаптирани от детски психолози за работа у нас. По този начин предоставяме на децата възможност да получат най-новите знания, сподели главният мениджър на кибершколата – г-жа Лилия Румянцева. 

Кибершколата във Варна работи с партньор, ангажиран с мащабен дигитален проект с висока ефективност, отговарящ на международните образователни стандарти.  

Сега децата във Варна имат възможност да
©
повишат нивото на компютърните знания.

Класовете в училището се водят от практикуващи дигитални експерти в областта на компютърните технологии, талантливи програмисти, които реализират успешни проекти за едни от най-големите дигитални гиганти в света. 

Да направим забавлението на децата пред компютрите не само интересно, но и полезно. Ако детето не може да се откаже от компютъра или телефона, защо да не превърнем това в негова професия?   

Не е ли това чудесна възможност утре Варна да се превърне в дигитален център с ново IT поколение от образовани млади програмисти, блогъри и ютубъри, а защо не и дигитални гении, които може да създадат новия Apple или Facebook? 

Всеки родител може да се възползва от възможността да заведе своето дете на безплатен пробен урок в кибершколата, на адрес – Варна, бул. Мария Луиза 9, ет.2

KIBER-ONE отвори врати и очаква вашите деца!

За повече информация: kiber-one.bg

 

 









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
Интегриран градски транспорт на Варна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: