Откриват Международна кибершкола за малчугани във Варна

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
09:04 / 16.09.2021
1623
Динамиката на съвремието наложи бърза адаптация на подрастващото поколение към работа с компютри. Също така е факт, че днешните малчугани отделят много време за това да се ровят в интернет, използвайки мобилните устройства основно за игри и нови приложения. Но достатъчно ли е това за тяхното развитие и как да трансформираме детския интерес, така, че да е полезен и градивен? 

Скоростта на навлизане на високите технологии в живота нараства с космическа скорост и автоматизира много сфери и само след няколко години много от познатите на хората професии ще изчезнат завинаги.

В отговор на всички родители от Варна и региона, които търсят алтернативни възможности за дигитално образование и напредък на своите деца е новооткритото училище по програмиране KIBER-ONE, което има амбицията, чрез иновативни решения да помогне на подрастващите да развият своето логическо и аналитично мислене, за да станат търсени специалисти на пазара на труда. 

KIBER-ONE е част от международна верига училища, които спечелиха призове и световни награди от ООН и ЮНЕСКО за дигитално образование в областта на цифровите и компютърните технологии. Руската школа KIBER-ONE е официален партньор на игровата платформа ROBLOX и работи в тясно сътрудничество с IT училището на SAMSUNG. 

Проектът KIBER-ONE има своите корени в Силиконовата долина на САЩ, известна по целия свят като център на иновативни компании, свързани с развитието на компютърните технологии. 

Повечето програми за обучение във варненското училище KIBER-ONE са написани от разработчиците на Силиконовата долина и са адаптирани от детски психолози за работа у нас. По този начин предоставяме на децата възможност да получат най-новите знания, сподели главният мениджър на кибершколата – г-жа Лилия Румянцева. 

Кибершколата във Варна работи с партньор, ангажиран с мащабен дигитален проект с висока ефективност, отговарящ на международните образователни стандарти.  

Сега децата във Варна имат възможност да повишат нивото на компютърните знания.

Класовете в училището се водят от практикуващи дигитални експерти в областта на компютърните технологии, талантливи програмисти, които реализират успешни проекти за едни от най-големите дигитални гиганти в света. 

Да направим забавлението на децата пред компютрите не само интересно, но и полезно. Ако детето не може да се откаже от компютъра или телефона, защо да не превърнем това в негова професия?   

Не е ли това чудесна възможност утре Варна да се превърне в дигитален център с ново IT поколение от образовани млади програмисти, блогъри и ютубъри, а защо не и дигитални гении, които може да създадат новия Apple или Facebook? 

Всеки родител може да се възползва от възможността да заведе своето дете на безплатен пробен урок в кибершколата, на адрес – Варна, бул. Мария Луиза 9, ет.2

KIBER-ONE отвори врати и очаква вашите деца!

За повече информация: kiber-one.bg

 

 


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).