Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Откриват Панаира на занаятите тази вечер в Морската градина
Автор: Екип Varna24.bg 12:05 / 01.08.2016Коментари (4)3054
От 1 до 21 август в Морската градина във Варна, за двадесети път, ще се проведе най-голямото арт изложение в България- Международен панаир на занаятите и изкуствата "Булгарика".
Изложението събира на едно място талантливи майстори от цялата страна, които ще представят българската история и традиции.

В продължение на двадесет дни варненци и гостите на града ще могат да се насладят на таланта на автори работещи в областта на дърворезбата, иконописта, художествения текстил, керамиката, кожената пластика, рисуваното стъкло и коприна, майстори на чанове, носии, уникални кукли.
Посетителите ще наблюдават на живо създаването на уникални творби.

Юбилейното 20-то издание на Международния панаир на занаятите и изкуствата "Булгарика" ще се открие в 20 часа на 1 август 2016 г. с концерт-спектакъл с участието на Деси Добрева и Фолклорен ансамбъл "Варна" Водещи на събитието ще бъдат Иван и Андрей.

В специално изградената галерия "Къщата на майсторите" ще са изложени картините на утвърдени художници от девет държави- България, Франция, Румъния, САЩ, Корея, Русия, Германия, Словения, Италия.

Проектът "Красотата на камъка: Италия-България" ще представи български и италиански скулптори, които на живо, пред хилядна публика, ще представят уменията на български и италиански каменоделци. Проектът се реализира под патронажа на г-жа Луиджина Педди - Директор на Италиански културен институт- София.

На 3 август 2016 г. в Арт салона на Радио "Варна" ще бъде открита изложбата на номинираните в конкурса за млади автори / в направления: "Живопис и графика" и "Скулптура"/.
На 8 Август 2016 г. ще бъдат обявени победителите в Конкурса за произведения на изкуството "Уникати". Председател на журито по традиция е художник- носител на Награда "Варна".
Богатата съпътстваща програма предвижда на 10 август поредното издание на проекта "Слънца рисуват слънца".

Основната цел е да се съберат на едно място и да се приобщят към детската рисунка деца от варненски детски градини, деца с увреждания и деца лишени от родителска грижа.
Една от кулминационните прояви в програмата на Панаира е Международният пленер на изящните изкуства. На 12 август 2016 г. от 19:30 ч. в Арт-салона на Радио "Варна" ще бъде открита благотворителната изложба на участниците в Пленера.

На 16 август 2016 г. в Храм "Св. Архангел Михаил" ще се проведе Кръгла маса "Църковните изкуства- съхранение и развитие". Целта е осигуряването на диалог между всички страни, от които зависи благоустрояването на православните храмове - представители на богословски факултети, църковни настоятелства, реставратори, иконописци, дърворезбари и др.
На 19 август 2016 г. ще бъде обявен победителя в Конкурс"Сувенири".

В специално изградената на панаира Сувенирна палата се разполагат сувенирите, с които майстори от цялата страна участват в традиционния конкурс. Посетителите на панаира пряко участват в номинирането на победителите, а журналистите на специална пресконференция на 19 август ще изберат победителя.

20-тия Международен панаир на занаятите и изкуствата "Булгарика" ще бъде закрит на На 21 август 2016 г. с официална церемония, на която ще бъдат връчени наградите на победителите в конкурсите. По време на закриването ще се проведе кулинарна изложба, на която ще се представи и таланта на майсторите готвачи, сладкари, ситничари.Ще бъдат представени и избрани вина на популярни български винопроизводители.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Космическа надпревара
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
Парламентарни избори 2023 г.
План за възстановяване и устойчивост на България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: