Откриват XII Национален конкурс за млади изпълнители на популярна песен "Морско конче"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:29 / 13.06.2018
2709
На 16 юни от 10:00 ч.  в зала "Европа" на Фестивален и конгресен център – Варна ще бъде открит XII Национален  конкурс за млади изпълнители на популярна песен "Морско конче", Варна’2018 г.  Конкурсът е включен в Националния календар за изяви по интереси  на МОН и се организира от Център за подкрепа за личностно развитие - Общински детски комплекс, с финансовата подкрепа на Община Варна.

Целите на конкурса "Морско конче" са да открива млади, талантливи изпълнители, да съхранява и популяризира образците на българската популярна песен, да създава приятелски отношения между децата-таланти.

Участниците тази година са над 150, от които 80 са индивидуални изпълнители, а останалите са част от 15 дуети, триа  и вокални групи от цяла България - София, Варна, Бургас, Русе, Велико Търново, Шумен, Враца, Разград, Добрич, Силистра, Котел, Търговище и др.

Председател на журито е Хайгашот Агасян - композитор, инструменталист и певец, и членове: Мая Райкова – продуцент в БНР и музикален педагог, Тодор Генев – певец и композитор,   Йордан Попов – вокален педагог,  както и тричленно детско жури.

Наградите в настоящото издание са: Гран при – диплом и статуетка, Специалната награда на кмета на град Варна – диплом и  плакет,  Награда на Националния дворец на децата; Специалната награда на ЦПЛР-ОДК, гр. Варна – диплом и плакет, първа, втора и трета награда за всички категории – диплом, статуетка и медал; Награда за най-добро изпълнение на българска песен; Награда за най-добро изпълнение на чужда песен; Награда на Детското жури; Диплом  за художествени ръководители и вокални педагози; поощрителни награди. Всички участници ще  получат грамота  за участие.

След приключването на конкурсната програма, на 17 юни от 18:30 ч.   в зала "Европа" на Фестивален и конгресен център – Варна  ще се проведе Галаконцертът  на лауреатите. 

Каним любителите на популярната  песен  да  бъдат публика на конкурсната програма и  Галаконцерта на лауреатите.

 

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).