Откриват фотографска изложба в Градската художествена галерия

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:11 / 17.01.2018
1673
Фотографска изложба на Александър Сертев ще бъде представена от 24 януари до 18 февруари 2018г. в Градската художествена галерия на Варна.

Александър Сертев започва да усвоява фотографското изкуство на 14 годишна възраст в лабораторията на баща си Стоян Сертев, известен български камерен музикант и ненадминат майстор-фотограф на репродукции на изобразителното изкуство, архитектурни проекти, оперни и театрални постановки и др.

Завършва Художествената академия в София в ателиетата на Илия Бешков и Веселин Стайков. След дипломирането си работи в областта на илюстрацията, оформлението на книгата, приложната и изящната графика и плаката. Фотографията му служи като отлично спомагателно средство.

Участва в над 20 международни изложби и биеналета и в над 30 колективни изложби на български художници в страната и в чужбина. Получил е голям брой награди в България и чужбина за творбите си.

През пролетта на 1963 година, 26 годишен, придружава баща си на едно турне на квартет Аврамов в Париж, където остава повече от три месеца.
В настоящата изложба са представени над 40 фотографии от това пътуване. Те са заснети с камерата Лайка III C, формат 24/36 мм върху филм Agfa Isopan F.

Откриването на изложбата ще бъде на 24 януари (сряда) от 18:00 ч. в Градска художествена галерия - Варна и се осъществява с подкрепата на PhotoSynthesis - място за фотография, хора и идеи и Gallery Synthesis.

Изложбата може да бъде разгледана до 18 февруари 2018г.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).