Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Откриват изложба "100 години курортно дело във Варна- Царицата на Черно море"
Автор: Екип Varna24.bg 11:09 / 21.09.2021Коментари (0)1724
По случай 22 септември – Ден на българската независимост, на входа на Морската градина до Слънчевия часовник в 19:00ч. ще бъде открита пътуваща изложба  " 100 години курортно дело във Варна- Царицата на Черно море“. Изложбата е разделена в три части.

Първата част ще представи хотели, почивни станции и курортни домове. Архитектура и местоположение. Текстове ще разказват за създаването и стопанисването им. Втората част ще покаже варненският  ПЛАЖ, утвърждаването му като място за почивка, лечение и забавление на варненци  и гостите на града. Баните на плажа и минералните извори. Плажни костюми и дейности.

В третата част ще се представят първите туристически маршрути във Варна и околността. Екскурзиите до Аладжа-манастир и Св .Св .Константин и Елена, изграждането на Морското казино от лавка за семки до архитектурен шедьовър в града. Ще покажем специфичните дрехи, аксесоари и начина на забавление от миналия век.

На Лед екран ще бъде излъчван късометражния филм "100 години бански във Варна“. Видеото ще разкаже за историята и развитието на банските костюми на ПЛАЖА във ВАРНА  от миналия век до сега. Първите конкурси за красота.

След първоначалното представяне на изложбата в Етнографски музей Варна , пътуващата изложба замина за Историческия музей град Стара Загора. Сега за празника се връща при варненци за да покаже нрави и обичай, архитектура и порядки от миналия век до наши дни.

Изложбата и късометржния филм са спонсорирани от фонд "Култура“ към Община Варна. След празника, тя ще продължи да представя прекрасния ни град из цяла България.

Автор на изложбата е екип от Етногрфски музей Варна към РИМ Варна, а продуцент на късометражния филм е Милен Минков, един от основателите на хумористичното предаване ТУТУРУТКА. Компютърната анимация и монтаж на филма, са дело на известния варненски артист Максим Желев.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Втора лига сезон 2023/24
Бюджет 2024
България в еврозоната
Почина патриарх Неофит
Конфликт Израел-Газа
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: