Откриват изложбата "Вечна вяра: Православието в Светите земи"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:00 / 24.06.2016
1134
Градска художествена галерия "Борис Георгиев" - гр. Варна и Посолството на Израел в София Ви канят на изложба фотография "Вечна вяра: Православието в Светите земи".

 

Официалното откриване, на което ще присъства Н.Пр. Ирит Лилиан, посланик на Израел в София, е на 28 юни от 18.00 часа в сградата на Галерията.

"Вечна вяра: Православието в Светите земи" е плод на тясното сътрудничество на Дафна Тал с Руската и Гръцката православна църква в периода 2013-2015 г.

Проектът е осъществен под ръководството на д-р Нисан Н. Перез, консултант и куратор, вицепрезидент на Института по фотография "Шпилман" в Тел Авив.

"Двадесет века по-късно различни черкви, манастири и църковни събори са все още част от естествения пейзаж на градове, възвишения и пустинни райони. В поредицата от изключителни фотографии Дафна Тал улавя с необикновена точност не само лицата на членовете на православната общност, но благодарение на дълбокото си разбиране на есенцията на православието - е уловен и духа на тези откъснати и недостъпни за обществото места", отбелязва кураторът на проекта д-р Нисан Н. Перез.

Според д-р Перез уникалните фотографски документи не само отварят прозорец към този плътно затворен свят, но и отдават заслуженото на силата на вечната вяра на православието в неговата естествена среда: Йерусалим и Светите земи - вечният дом на християнството и неговото начало.

Варненската общественост ще има възможност първа да види тази забележителна експозиция, съставена от 38 художествени фотографии, отразяващи непреходността на православието от зараждането му по Светите земи до днес. Изложбата ще продължи от 28.06.2016г до 11.07.2016г.

 


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Кенийци завладяха Варна, но аплодисментите бяха за 9-годишният Ди...
Този 42-годишен варненец се бори да остане опора на семейството с...
Как едно варненско семейство започна успешен бизнес в Гърция
Варненските шофьори ще са доволни днес
Дъжд и облаци днес над Варна
Важно за варненци! Има промени в организацията на движението днес...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).