Откриват официално ремонтирания бул."Съборни" във Варна

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
08:58 / 03.12.2019
8920
Месеци след пускането му в експлоатация, утре официално ще бъде открит ремонтирания бул. "Съборни", съобщиха за Varna24.bg от екипа, работещ по проекта. Ето и информацията, изпратена до медията ни:

На 04.12.2019 г. (сряда), от 10:00ч., ще се проведе официална церемония "Откриване на обект“: ул. “Съборни“ в участъка от бул. "Владислав Варненчик“ до бул. "Сливница“. Събитието се провежда в рамките на проект №BG16RFOP001-1.002-0003 "Интегриран градски транспорт на Варна – втора фаза“ финансиран по Административен договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ № от ИСУН - BG16RFOP001-1.002-0003-C01, № РД-02-37-29/19.01.2017 г.

Проект "Интегриран градски транспорт на Варна – втора фаза“ цели надграждане на мерките по отношение на интегрираността на градския транспорт на Варна, за да стане той още по-ефективен, по-бърз и по-екологичен, с по-малко потребление на енергия, както и да се подобрят възможностите за алтернативни форми на придвижване в градски условия.

Бюджетът за проекта е 1 279 606,00 лв за инженеринг, и 8 218,25 за оценка за съответствие и надзор по време на строителство.

Строежът представлява възстановяване и подобряване на транспортно-експлоатационните качества на настилката, с оглед осигуряване условия за безопасност на движението, добро отводняване и осветеност на пътното платно, провеждане на велосипедно движение, осигуряване на достъпна среда за хората в неравностойно положение, повишаване на условията за безопасност на движението на бул.“Съборни“ в участъка от бул."Владислав Варненчик“ до кръстовището с бул.“Сливница“. Изградена е нова улична настилка. Подменени са съществуващите тротоари с новии и са оформени наклони за доброто отводняване.

Отводняването на пътното платно - асфалтови площи, тротоари и зелени площи, от дъждовни води се поема от съществуващата смесена канализация. Изградени са две нови двойни дъждоприемни шахти. На ул."Цар Петър" е изпълнена нова линейна отводнителна решетка, по цялата ширина на улицата. 

Съобразно проекта е изпълнена велосипедна алея с хоризонтално отделяне от пътното платно чрез маркировка и съоръжения против навлизане на автомобили.

Подменена е уличната водопроводна мрежа по бул."Съборни". В ремонтирания участък на бул. "Съборни“ има изградена и функционираща улична кананлизация, която се реконструира единственно в участъка между улици "Цар Петър“ и "Ал.Рачински“. За отвеждане на атмосферните води от уличното платно и прилежащите му територии, са изпълнени 6 бр. нови улични дъждоприемни шахти. На съществуващите дъждоприемни шахти е извършено почистване и подмяна на дъждоприемните решетки.  

За осветяване на бул.“Съборни“ в участъка между бул. "Владислав Варненчик" и бул."Сливница" се изгражди светодиодно осветление на стоманотръбни стълбове с открита разклонителна кутия. 

В част благоустрояване са изпълнени зелени площи с ниски, почвопокривни храсти в геометрична, линейна композиция. В зелената площ е оформена група от листно-декоративни бордюрни храсти. Доизграждане на уличната растителност- засадени са 28 бр. липи и 3 бр. иглолистни дървета с кълбовидна форма в средната лента и по тротоарите, там където липсват такива. Също така са засадени 3 387 бр. храсти от различни видове. 

Изградена е поливна система за дъждуване и капково напояване. Поливната система е тип дъждовално и капково напояване, за поливане на площите посредством разпръсквачи и капкообразуватели, с цел осигуряване ефективна поливка за съответните видове.

 

 


Виж коментарите (0)

Още по темата (520):
22.04.2024 Ще могат ли варненци да купуват билети от контрольорите?
18.04.2024 "Градски транспорт" с информация за варненци
16.04.2024 Зам.-кмет: Биляна Якова е отговорна за милиони левове, изхарчени в ущърб на варненци!
16.04.2024 Местната власт във Варна с важно решение за "Градски транспорт"
16.04.2024 Чиновник във Варна твърди, че се саботира билетната система и се нанасят щети на бюджета на Общината
04.04.2024 Важно за всички варненци, които използват линия 9 от градския транспорт!
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).