Откриват ремонтираната столова в дом "Княгиня Надежда"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
07:05 / 09.05.2012
524
Днес в 15:00 ч. откриват ремонтираната столова в дом "Княгиня Надежда".

Доброволци на Фондация "Деца на Балканите" и "Делфините - PTPI" заедно с децата-сираци направиха уютна и красива столовата в дом за деца, лишени от родителска грижа, "Княгиня Надежда" Варна .

И този уикенд варненските младежи от доброволческата организация PTPI (People to People International) в сътрудничество с Олга Терепко и Магдалена Ниемас - доброволки от Полша и Германия по програмата "Европейска доброволческа служба" не останаха безучастни към сивотата на ежедневието и средата около себе си . Те отбелязаха Global Youth Service Day - Международния ден за младежка активност, освежавайки столовата в дом "Княгиня Надежда". В работата са активно включени всички деца от дома с идеята, че когато вложат труд и усилие в създаването на нещо ще го пазят и ценят повече. В ремонта и освежаването са вложени повече от 500 лева, много труд и много положителни емоции.Таванът е шпаклован и боядисан в ярки жълти тонове, стените са почистени и разкрасени, ушити са цветни красиви покривки за масите. Следващата седмица предстои уъркшоп за създаване на красиви предмети от рециклирани материали и оформяне на кът за театър и забавления.

Целта е домът да стане едно по-уютно място и децата да се хранят и живеят при по-модерни и красиви условия. Влагайки собствени усилия, децата ще променят отношението си към предметите около тях, а също и към хората - в лицата на доброволците те откриват нови приятели.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Супер новина за всички малчугани във Варна!
Само на 10 км от Варна, туристка коментира: Това е моят любим пла...
Предложение: Паркингът на "Колхозен пазар" да стане градска гради...
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...
Очевидец: Удареният пешеходец изхвърча и падна в дерето, а върху ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).