Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Откриват сборна изложба-живопис "Абстракции и светлина" в Арт Галерия Ларго
Автор: Пламена Николова 12:58 / 17.12.2021Коментари (0)1357
На 17 декември ще изпратим 2021-ва година с една изключително въздействаща и светла сборна изложба на едни от най- любимите съвременни български художници, работещи в областта на абстрактната и експресивната живопис.

В зала 2 на Арт Галерия Ларго ще ви представят авторите Албена Коева, Васил Стоев, Димитър Чолаков, Иван Обретенов, Николай Няголов, Светослава Георгиева, Светлин Ненов, Стефан Кулев и Христо Христов в една хармонична експозиция, носеща името "Абстракции и светлина".

Ето какво още съобщи за Varna24.bg галериста Милена Димитрова:

Абстракцията е течение в изкуството, което не всеки разбира и приема. В Западна Европа и зад океана от години този жанр е сред най- предпочитаните от публиката и ценителите, докато в България част от зрителите все още гледа с недоверие на абстрактната композиция, защото смята, че конкретиката е това, което прави една картина завършена, стойностна и истинска. Малко са хората, които имат познанията и подготовката да оценят колко трудно е да се създаде една абстрактна творба- майсторството да създадеш една хармония от цветове, да композираш добре петната, които полагаш върху платното, да създадеш разбирателство между най- различните релефни мазки, които образуват различните слоеве на материала в платното.

В тази изложба ще покажем как различните автори ни показват късчета от душите си, закодирани във всяко напластяване на боя върху платната, всяко издраскване на слоя, отнемане и добавяне на нива. Конкретното, което зрителите обикновено търсят в живописните картини, всъщност тук е скрито измежду най- различни форми и тонове, завихрени в една симбиоза от най- различни живописни похвати и техники. Тук всеки зрител си намира по нещо различно, всеки усеща вибрациите и енергиите на картините индивидуално Затова и в повечето случаи абстрактните композиции не са нещо, за което художниците или галеристите могат да разказват с думи, защото възприятието на всеки е субективно и не може някой друг да полага своите интерпретации в чуждото съзнание.

Със серия пастьозни и наситени композиции ще се представи варненския художник Стефан Кулев, който междувременно се готви за самостоятелната си изява в Галерия Ларго през 2022-та година. Албена Коева от Варна пък ще ни представи три камерни платна, в които е разливала богати сини нюанси и ги е комбинирала с по няколко конкретни елемента. Ще се насладим на две от най- новите творби на Васил Стоев от Пловдив, богати на сложни цветове, разчупени структури и естетическа наслада. Димитър Чолаков участва с нова творба, специално подготвена за "Ларго“. Пловдивчанина Николай Няголов ни радва с виолетови и сини нюанси, бели светлинки и танцуващи линии в картината си. Ценителите ще се насладят на камерен автопортрет на Иван Обретенов, а варненците Светослава Георгиева и Христо Христов ще допълнят експозицията със своите изключителни, сериозни и тежащи на мястото си живописни произведения.

Изложбата "Абстракции и светлина“ ще бъде представена на 17 декември 2021 г. в зала 2 на галерията с вернисаж от 17:00 до 19:00 часа. Заповядайте в петък на ул. Хан Крум 8, Варна да кажем заедно довиждане на 2021-ва година и да си пожелаем една по- добра и вдъхновена 2022-ра! Откриването ще се проведе при спазването на всички актуални противоепидемични мерки.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Парламентарни избори 2024
Решения на Общински съвет Варна
Проблем с недостига и износа на лекарства
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (413) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (568) 19%
Пълна трагедия (1595) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: