© | Днес е първият от четирите дни, в които в градовете Варна и Добрич ще се проведе уъркшоп "Умения на креативното поколение". На работната среща, освен заинтересовани български участници, ще присъстват и 13 младежки работници от Кения, Намибия, Ботсвана и ЮАР. Събитието е второто подред, организирано в рамките на проект "Умения за управление на изкуствата: Отворени образователни ресурси и учене чрез преживяване в подкрепа на младежкото предприемачество и заетост в областта на изкуствата и творческите индустрии" (SMART), който се реализира с финансовата подкрепа на програма "Еразъм +" на Европейската комисия.В рамките на форума, участниците ще бъдат въвлечени в представяне на реалния опит и практика при организацията на събития с акцент върху кулинарните изкуства - изложби, фестивали, дегустации и др. Изграждането на нови умения сред младите хора ще бъде насърчено чрез подхода "учене чрез преживяване", при което те самите ще бъдат ангажирани с организацията и мениджмънта на Международна кулинарна изложба, която ще се проведе на 29-ти юни 2016 г. в гр. Добрич.
Сред лекторите в обучението са изявени преподаватели в областта на туризма и кулинарията, а така също и утвърдени предприемачи, ангажирани с промотирането на кулинарията като неразделна част от културната идентичност на българина, както и организатори на събития, разпознаваеми на национално и международно ниво.
Домакини на събитието са градовете Варна (26 и 27 юни) и Добрич (28 - 29 юни). Кулинарната изложба ще представи придобитите от обучаемите умения в края на деня на 29 юни 2016 г. Освен отворена за заинтересованите граждани и гости на гр. Добрич, изложбата ще бъде излъчена на живо в интернет. |