Отлагат най-голямото "живо" знаме във Варна за след ваканцията

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
08:47 / 02.03.2018
1672
Най-голямото "живо" знаме, което трябваше да бъде сътворено за втора поредна година в двора на варненската гимназия с преподаване на чужди езици "Йоан Екзарх", се отменя за следващата седмица заради дървената ваканция, научи Varna24.bg

Събитието бе насрочено за днес в двора на училището, а ето какво споделиха организаторите: 

"В чест на Националния празник, нашите млади приятели от Интеракт клуб Варна - Галатея отново инициират голямото българско знаме, съставено от ученици и учители.

Трети март е една от най-важните дати в нашата история - празник на свободата на родината и духа на нацията. На този ден преди 140 г. България се освобождава и поема трудният път към НЕЗАВИСИМОСТТА.

За да отбележат този празник, за втора поредна година членовете на Интеракт клуб Варна - Галатея ще се съберат на двора своите съученици и приятели, с дрехи (тениски, пуловери, якета...) в цветовете на вярата, надеждата и любовта, трите най-български цвята.


В бяло ще са учениците от 8 клас, в зелено 9 и 10, а в червено - 11 и 12 кл."

Организаторите съобщават, че прекрасната инциатива ще бъде осъществена непосредствено след като учениците отново тръгнат на училище идната седмица. 


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).